۱۴۰۳-۰۷-۲۴
۱۴۰۳-۰۷-۲۴

ایمیل مارکتینگ به زبان ساده یعنی این که بتوانید با ارسال ایمیل مخاطب یا مشتری جدید به دست آورید یا از این راه بفروشید و درآمدتان را افزایش دهید.

نکته مهمی که خوب است همین ابتدا بدانید، این است که ایمیل مارکتینگ فقط ارسال انبوه ایمیل به هزاران نفر نیست، شما می‌توانید از انواع استراتژی‌ها و تکنیک‌ها استفاده کنید که همه آنها در بستر ایمیل اتفاق می‌افتد.

  • ایمیل مارکتینگ چیست؟

به استفاده از ابزار ایمیل و ارسال پیام به مخاطبان هدف در راستای جذب مشتریان جدید و حفظ رابطه با مشتریان قدیمی، ایمیل مارکتینگ گفته می‌شود. محتوای پیام شما می‌تواند شامل تبلیغات، محتوای کاربردی، تخفیف‌ها و پیشنهادات جذاب و متفاوت و… باشد.

شما در هر مرحله از استراتژی خود همانند برندسازی و آگاهی از برند، ترغیب به خرید، وفادارسازی، حفظ مشتریان و… می‌توانید سراغ بازاریابی ایمیلی بروید. استفاده از ایمیل ظرفیت‌های بسیار بالایی دارد در بسیاری از موارد از آنها بی‌خبر هستیم و نمی‌توانیم به درستی از آن سود ببریم.
با این اوصاف به نظر می‌رسد پیش از شروع هر موضوعی باید ابتدا به تاریخچه ایمیل مارکتینگ بپردازیم و با چه هدفی شکل گرفته است. بعد از اطلاع از مباحث مقدماتی است که می‌توانید قسمت‌های پیشرفته و حرفه‌ای این شیوه از مارکتینگ را به خوبی پیاده سازی کنید.

در نظر داشته باشید که در حد فاصل سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ با فراگیر شدن استفاده از اینترنت، سبک زندگی و کاری مردم دستخوش تغییرات زیادی شد. در همین راستا Hotmail به عنوان اولین سرویس ایمیل تحت وب فعالیت خود را به صورت رایگان شروع کرد تا بازاریابان بتوانند از ظرفیت‌های آن در راستای دیجیتال مارکتینگ استفاده کنند و هزینه‌های بازاریابی مستقیم حضوری یا تلفنی را کاهش دهند.

کم کم بازاریابی ایمیلی به نقطه‌ای رسید که پیام‌های انبوه باید حتما به صندوق دریافتی (Inbox) مخاطبان هدف ارسال می‌شد. مرتبط نبودن موضوع ایمیل، محتوای تبلیغاتی و آزار دهنده، زمان ارسال و… از جمله مواردی بود که در صورت رعایت نکردن آنها، ایمیل‌ها به spam می‌رفتند.
اما از سال ۲۰۱۰ به بعد بازاریابی با ایمیل وارد فاز جدیدی شد و قواعد بازی کاملا تغییر کرد. از یک سو سخت‌گیری‌های صورت گرفته در ارسال ایمیل گروهی ، بررسی محتوای ایمیل‌ها، ارزان‌بودن آن نسبت به روش‌های دیگر، فراگیر شدن استفاده از گوشی‌های هوشمند، اقبال کاربران به استفاده از ایمیل و ظهور شبکه‌های اجتماعی از طرف دیگر، شرایط را برای استفاده از ایمیل سخت‌تر از گذشته کرده بود.
اما کم‌کم از سال ۲۰۱۳ به بعد خیلی‌ها متوجه شدند چطور باید به صورت حرفه‌ای از این روش استفاده می‌کنند. استفاده از محتوای مناسب و مبتنی بر نیاز و علاقه کاربران، به کارگیری نرم افزارهای حرفه‌ای، یکپارچه‌سازی ایمیل با سیستم‌های مدیریت محتوا، استفاده از سیستم‌های اتوماسیون ایمیل مارکیتنگ، بخش‌بندی مشتریان و ارائه پیشنهادات جذاب شد مخاطبان هدف بیش از پیش درگیر ایمیل‌های دریافتی شوند.

  • مزیت‌های ایمیل مارکتینگ

حالا زمان آن رسیده که بعد از بررسی تاریخچه، کمی از مزایای استفاده از این روش صحبت کنیم و ببینیم کسب و کارهای مختلف چطور می‌توانند از ظرفیت این ابزار کاربردی استفاده کنند.

۱- نرخ بازگشت سرمایه (ROI) خوب

در دنیای امروز که کسب و کارهای مختلف به سختی حاضر به هزینه کردن هستند و از سوی دیگر اختیارات آنها برای خرج کردن زیاد در حوزه تبلیغات بسته است و موضوع بازگشت سرمایه اهمیت زیادی برای آنها دارد. مدیران بی‌صبرانه می‌خواهند ببینند در ازای هزینه‌ای که می‌پردازند چقدر به دست می‌آورند. یکی از مهم‌ترین فواید ایمیل مارکتینگ این است که اگر حرفه‌ای و درست انجام شود، می‌تواند روشی بسیار موثر و کارآمد باشد. این روش نرخ تبدیل بسیار خوبی دارد و روشی کاملاً مقرون به صرفه است.

۲- اثربخشی آنی

کافی است ایمیلی را برای مخاطبان هدف خود بفرستید و از همان دقایق بعد از ارسال پیام اثرات آن را ببینید. به عنوان مثال اگر قرار است یک حراجی یا فروش ویژه ۲۴ ساعته داشته باشید، می‌توانید از ایمیل بیشترین بهره را ببرید. بازاریابی ایمیلی و محتوای داخل آن به خوبی می‌تواند حس عجله و محدودیت زمانی را القا کند.

۳- سریع و مقرون به صرفه

ایمیل یکی از سریع‌ترین، ساده‌ترین و ارزان‌ترین ابزارهای تبلیغاتی است که نه‌تنها نرخ بازگشت سرمایه خوبی دارد، بلکه با یک هزینه معقول و با در اختیار داشتن یک لیست ایمیل درست می‌توانید به خروجی باورنکردنی برسید.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  میانگین کم کردن

۴- ایمیل‌های سفارشی

نه تنها به عنوان ارسال‌کننده ایمیل برای دریافت خروجی بهتر و افزایش نرخ تبدیل می‌توانید پیام‌های خود را سفارشی‌سازی کنید، بلکه مخاطبان و مشترکان شما نیز این حق انتخاب را دارند که مشخص کنند چه ایمیل‌هایی برای‌ آنها ارسال شود.

۵- تحلیل رفتار مشتری

بازاریابی به وسیله ایمیل یکی از بهترین ابزارها برای بررسی و تحلیل رفتار مشتریان و مصرف‌کنندگان است. شما می‌توانید بفهمید مخاطبان چه ایمیل‌هایی را باز کرده‌اند، کدام پیام‌ها برای آنها جذاب بوده، روی کدام لینک‌ها کلیک کرده‌اند و نسبت به کدام CTA واکنش نشان داده‌اند.

۶- شروع آسان

سهولت استفاده از ایمیل باعث می‌شود هر کسی با حداقل آموزش بتواند کمپین خود را شروع کند. از طرف دیگر برای آغاز کار نیازی به تیم حرفه‌ای و هزینه زیاد نیست. می‌توانید حتی از قالب‌های آماده همراه با متن، عکس و ویدیو استفاده کنید. البته برخی از سرویس‌های ایمیل Drag & Drop به خوبی توانسته‌اند کار را برای کاربران مبتدی نیز ساده کنند.

۷- انتقال مستقیم پیام

این روش به انتقال مستقیم و سریع پیام به مخاطبان هدف کمک می‌کند؛ به گونه‌ای که نه تنها بیشتر آن‌ها ایمیل شما را باز می‌کنند یا حتی منتظر آن هستند، بلکه نرخ تبدیل خوبی هم دارد. بخش‌بندی لیست ایمیل برای کسب و کارهایی که اطلاعات کافی از مشتریان دارند خیلی خوب جواب می‌دهد.

۸- بستر نشر محتوا

ایمیل به تنهایی می‌تواند یکی از بسترهای خوب نشر محتوا باشد. شما می‌توانید تمام یا بخشی از محتوای خود را در ایمیل ارسال برای مخاطبان‌تان بفرستید و آنها را بیش از پیش درگیر کنید. در نهایت با یک CTA جذاب و کاربردی می‌توانید از آنها بخواهید کاری که موردنظر شماست انجام دهند.

  • معایب ایمیل مارکتینگ

درست است که بازاریابی مزایای زیادی دارد، اما هیچ سیستمی نمی‌تواند بدون عیب و نقص باشد و  این ابزار نیز از این قاعده مستثنی نیست. در این قسمت به چند مشکل این سیستم اشاره می‌کنیم :

  1. اسپم
    اگر نتوانید به درستی مخاطبان خود را هدف قرار دهید یا ایمیل شما کاملا حاوی محتوای تبلیغاتی باشد، در نتیجه ممکن است دریافت‌کنندگان پیام‌های شما را پاک کرده یا آنها را به عنوان اسپم معرفی کنند. باید آنقدر حواس‌تان را جمع کنید که‌ نه‌تنها بتوانید مخاطب درستی پیدا کنید، بلکه با ارائه محتوای درست و اصولی از اسپم شدن ایمیل‌تان جلوگیری کرده و CTR بالایی بگیرید.
  2.  ایمیل‌های ارسال نشده
    اگر از سرویس‌های ارسال ایمیل انبوه استفاده می‌کنید، ممکن است گاهی پیام شما به مقصد نرسد. ضمن اینکه اگر از عباراتی چون «رایگان»، «حتما کلیک کنید» و… استفاده کنید، باید انتظار اسپم‌شدن یا نرسیدن ایمیل به دست مخاطبان را نیز داشته باشید.
  3. مشکلات طراحی
    یکی از اصول استفاده از ایمیل این است که محتوای پیام شما باید در هر دستگاهی به درستی نشان داده شود و همین موضوع برخی را مجاب می‌کند که فقط از پیام متنی در کمپین خود استفاده کنند که واقعا جذاب نیست. طراحی یکی ایمیل و جذاب و حرفه‌ای که در تمامی نمایشگرها به درستی نشان داده شود واقعا کار سختی است.
  • چه کسب و کارهایی از ایمیل مارکتینگ استفاده می‌کنند؟

بسیاری از کسب و کارها به ویژه آنهایی که اطلاعات و تعامل خوبی با مخاطبان دارند و می‌دانند ایمیل آن‌ها باز شده و CTR خوبی می‌گیرد، از این ابزار استفاده می‌کنند. ضمن اینکه این روش برای کسب و کارهایی که برای تبلیغات و برقراری رابطه با مخاطبان هزینه زیادی ندارند خیلی خوب جواب می‌دهد، به‌شرطی اینکه بتوانند به مخاطب هدف خود برسند.

همچنین ایمیل برای کسب و کارهایی که برای حفظ و نگهداری مشتری برنامه مناسبی دارند، بسیار کاربردی است. اگر هنوز از اهمیت حفظ و نگهداری مشتری مطلع نیستید یا به دنبال راهی برای بازگرداندن مشتریان قبلی خود هستید، به شما پیشنهاد میکنیم مقاله بازاریابی بازگشتی یا ریتنشن مارکتینگ را مطالعه کنید.

  • کاربرد ایمیل مارکتینگ

بازاریابی با ایمیل کاربرد بسیار گسترده‌ای دارد و به دلایل مختلفی می‌توانید از آن استفاده کنید. اما این روزها در یک سری موارد مشخص بیشتر از از این شیوه استفاده می‌شود که به بررسی آن‌ها می‌پردازیم. البته باید این نکته را یادآوری کنیم که بازاریابی ایمیلی به معنای فروش مستقیم محصول از طریق ایمیل نیست. از جمله کاربردها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  هاوینگ بیت کوین

۱- خوشامد گویی به کاربران جدید

اولین و ساده‌ترین کاربرد ایمیل این است که بعد از عضویت یک کاربر جدید در سایت یا خبرنامه بخواهید به او خوشامد بگویید و از اینکه همراه شماست تشکر کنید. ضمن اینکه می‌توانید اطلاعات ورود، دسترسی به بخش‌های خاص یا راه‌های ارتباطی دیگر را نیز برای او بفرستید.

۲- ارسال خبرنامه ایمیلی

بسیاری از کاربران در ازای دریافت یک هدیه رایگان یا محتوای منظم و تخصصی حاضرند ایمیل‌ آنها را در اختیار شما قرار دهند. شما نیز می‌توانید از این فرصت به خوبی استفاده کنید و رابطه‌ خود را با آنها قوی‌تر کرده و آن را حفظ کنید. علاوه بر این می‌توانید برای مخاطبان خبرنامه ایمیل‌های منظمی را بفرستید که در آنها از متن، طرح، عکس، ویدیو و… استفاده کرده‌اید.

۳- اطلاع رسانی درباره محصول یا خدمت جدید

اگر قرار است به‌زودی محصول یا خدمت جدیدی را ارائه دهید، می‌توانید از مدتی قبل با استفاده از ایمیل این خبر را اطلاع‌رسانی کنید تا مخاطبان شما در جریان قرار بگیرند.

۴- ارسال اطلاعات خرید

یکی از مهم‌ترین زمان‌هایی که می‌توانید از ایمیل استفاده کنید موقعی است که بعد از خرید رسید، فاکتور و جزئیات خرید را برای مشتری ایمیل می‌کنید. ضمن اینکه در صورت نیاز می‌توانید لینک فایل‌های دانلودی را نیز برای او بفرستید. اگر هوشمند باشید می‌توانید در ایمیل خود پیشنهادات خرید جدید یا مرتبط با خرید فعلی نیز قرار دهید.

۵- تخفیف و پیشنهادات ویژه

اگر برای مدت زمان مشخص تخفیف یا پیشنهادات ویژه‌ای در نظر گرفته‌اید یا در حال اجرای کمپین‌ تبلیغاتی خاصی هستید، می‌توانید از این روش برای اطلاع‌رسانی به مخاطبان استفاده کنید. این کار کمک می‌کند تا تقریبا بیشتر مخاطبان در جریان قرار بگیرند. ضمن اینکه می‌توانید آخرین فرصت استفاده از این شرایط ویژه را نیز به اطلاع مشتریان برسانید.

۶- اطلاع رسانی رویدادها

ممکن است رویداد خاصی برگزار شود که مربوط به کسب و کار شما بوده و یا در آن حضور دارید. خیلی راحت و سریع با استفاده از ارسال ایمیل می‌توانید مخاطبان را در جریان رویداد بگذارید و حتی از آنها دعوت کنید.

  • آموزش مراحل انجام ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ حوزۀ گسترده‌ای است و آموزش کامل آن در این مقاله نمی‌گنجد. اگر بخواهیم به طور خلاصه اشاره کنیم، شیوه انجام آن شامل مراحل زیر می‌شود:

مرحله ۱: ایجاد استراتژی

نقطه شروع هر نوعی از بازاریابی، ایجاد یک استراتژی مناسب است. با داشتن یک استراتژی مناسب، می‌توانید با نظم و برنامه‌ریزی کار خود را پیش ببرید.

مرحله ۲: گرفتن لیست ایمیل

برای شروع کمپین باید لیست ایمیل داشته باشید. این لیست را می‌توانید از فرایند لیدجنریشن به دست آورید.

مرحله ۳: انتخاب سرویس مناسب

موسسات و شرکت‌های مختلفی هستند که به شما کمک می‌کنند. شما باید با انجام تحقیقات لازم، یک سرویس مناسب را به کار بگیرید.

مرحله ۴: طراحی ایمیل

طراحی ایمیل و فرم ثبت نام یکی از مهم‌ترین مراحل پیاده سازی کمپین است. این ایمیل‌ها باید از لحاظ محتوایی و بصری جذاب باشند.

مرحله ۵: اتوماسیون ارسال ایمیل

می‌توانید تنظیمات ایمیل‌ها را طوری قرار دهید که پس از ثبت نام مخاطب، برایش ایمیل‌هایی با محتوای کاربردی و مفید ارسال شود.

مرحله ۶: آنالیز داده‌ها

باید نتایج کمپین خود را در گذر زمان کنترل و آنالیز کنید. به همین منظور به شاخص‌های کلیدی عملکرد (KPI) زیر احتیاج خواهید داشت. باید این شاخص‌ها را به دقت وارسی کنید و چنانچه در کمپین خود به مشکلی برخوردید آن را اصلاح کنید.

  1. گزارش تحویل: مشخص می‌کند چند درصد از مشترکان ایمیل شما را دریافت کرده‌اند.
  2. نرخ بازشدن ایمیل: نشان می‌دهد چه تعداد از مشترکان پس از دریافت ایمیل شما، آن را باز کرده‌اند.
  3. نرخ کلیک: نشان می‌دهد چند درصد از مشترکان پس از خواندن ایمیل روی دکمۀ CTA آن کلیک کرده‌‌اند.
  • استراتژی های ایمیل مارکتینگ

حالا که هر روز شاهد ظهور ابزارهای جدید و ترفندهای جدیدتر برای جذب مخاطبان هستیم، باید ببینیم که کدام استراتژی ها بهتر و بیشتر جواب می‌دهد.

۱- ایجاد بهترین لیست ایمیل

ایمیل مارکتینگ بدون یک لیست ایمیل درست و حسابی هیچ معنایی ندارد. لیست ایمیل شما باید کاملا هدفمندانه و هوشمند ساخته شده باشد تا بتوانید بیشترین و بهترین خروجی را از کمپین خود بگیرید. اگر می‌خواهید ایمیل‌های بیشتری جذب کنید حتما ارزش ایجاد کرده و به مخاطبان‌تان منفعت برسانید.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  ارزش معاملات و ارزش بازار در تالار بورس

۲- ریتارگتینگ

یکی دیگر از استراتژی‌های مهم، ریتارگتینگ است. مقصود از ریتارگتینگ هدف قرار دادن مجدد خریدارانی است که مدت‌ها است از آنها خبری نداریم یا افرادی که به هر دلیل سبد قبلی خود را ناتمام رها کرده‌اند. باید حتما به آن‌ها یادآوری کنید که برای تکمیل خرید خود دوباره به سایت شما برگردند.

۳- کمپین‌های تبلیغاتی جدید و هدفمند

با اینکه ایمیل پر ارتباطی بسیار خود و زودبازدهی است و از سوی دیگر شاهد اجرای کمپین‌های تبلیغاتی متنوع و جدید هستیم، در نتیجه می‌توان با ایمیل مارکتینگ به مناسبت‌های مختلف کمپین‌های متفاوتی را اجرا کرد.

۴- ریتنشن مارکتینگ

یکی از اقدامات هر کسب و کاری به ویژه آن‌هایی که محصول یا خدمتی برای فروش دارند این است که بتوانند مشتریان خود را حفظ کرده و آن‌ها را ترغیب به خرید مجدد کنند. ایمیل یکی از بهترین ابزارهای ریتنشن مارکتینگ یا حفظ مشتریان است و می‌توانید براساس آن ضمن حفظ مخاطبان قبلی، مشتریان تکراری برای خودتان بسازید.

۵- خبرنامه

خبرنامه‌ها همچنان برای برخی جذاب هستند و آنهایی که دنبال محتوای کاربردی و جدید می‌گردند، عضو خبرنامه شما خواهند شد. شما می‌توانید در استراتژی در خبرنامه خود محتوای جذاب و کاربردی، بخشی از پست بلاگ، اطلاع‌رسانی محصولات جدید، پست‌های شبکه اجتماعی و… را به صورت منظم و مستمر ارسال کنید.

  • اتوماسیون ایمیل مارکتینگ چیست؟

اتوماسیون به معنای خودکارسازی فرایندها بوده و اتوماسیون ایمیل مارکتینگ نیز به معنی خودکارسازی فرایندهای ارسال ایمیل است. ضمن اینکه شما می‌توانید یک اتوماسیون حرفه‌ای پشت سیستم ارسال ایمیل خود داشته باشید تا بتوانید از اطلاعات و داده‌ها به دست آورده بهترین استفاده را ببرید.
این روش می‌تواند به معنای ارسال خودکار ایمیل با توجه به سوابق خرید مشتری، علایق، اولویت‌ها، تاریخ‌های مشخص، رفتار مشتری و… باشد و کمک می‌کند تا همیشه به صورت سفارشی با مخاطبان در ارتباط باشید.

  • کمپین ایمیل مارکتینگ

این کمپین مانند دیگر کمپین‌های تبلیغاتی است و ویژگی‌های خودش را دارد که باید اهداف، پرسونای مخاطبان، محتوا، زمان ارسال، بودجه و شاخص‌های کلیدی عملکرد را تعریف کنید.
در مرحله اول باید مشخص کنید هدف شما از کمپین چیست؟ آیا دنبال جذب سرنخ‌های جدید هستید، آیا مشتریان قبلی را هدف قرار داده‌اید، آیا دنبال فروش بیشتر هستید، آیا برای مقطع زمانی تخفیف یا پیشنهاد ویژه‌ای در نظر گرفته‌اید و… .
مرحله بعدی بخش‌بندی لیست ایمیل یا سگمنتیشن (Segmentation) است که براساس پرسونای مخاطب ما انجام می‌شود. به معنای ساده یعنی اینکه مخاطبان هدف‌تان را طوری بخش‌بندی کنید که بتوانید پیام مناسب هر گروه را به دست خودش برسانید.
در مورد انواع کمپین بازاریابی ایمیلی در بخش‌های قبل صحبت کردیم. اما برای اجرای کمپین‌ها سراغ کدام ارائه دهنده سرویس ارسال ایمیل برویم؟

بهترین سرویس ایمیل مارکتینگ ایرانی

در دنیا سرویس های ایمیل مارکتینگ معروفی چون میل چیمپ (mailchimp)، میلرلایت (mailerlite)، سندر (sender)، اوبر (Aweber)، سندپلاس (Sendplus)، سند این بلو (Sendinblue)، کانستنت کانتکت (Constant Contact)، و… فعالیت می‌کنند. اما به دلایل مختلفی چون تحریم‌ یا هزینه‌های بالا نمی‌توانیم به راحتی از آنها استفاده کنیم.
اما برای فرار از این مشکلات می‌توان سراغ سرویس‌های ایرانی رفت که نام آن‌ها در ادامه آورده شده است. در برخی سرویس ها برای کسب و کارهای کوچک می‌توانید از سرویس‌های رایگان استفاده کنید. این سرویس‌ها برای کاربران ایرانی طراحی شده‌اند، خدمات و امکانات خوبی دارند و قیمت آنها نیز مناسب است.

  • نجوا
  • میل چی
  • آونگ میل
  • پاکت
  • میل تاز
  • اینباکس

بازاریابی ایمیلی یکی از بهترین و مقرون به صرفه‌ترین ابزارهای ارتباطی و تبلیغاتی است که حتی در دنیای امروز با ظهور پلتفرم‌های جدید، همچنان خوب جواب می‌دهد. به کمک این روش می توانید به خوبی به صورت دائمی با مخاطبان و مشتریان‌ خود ارتباط داشته باشید، آن‌ها را در جریان جدیدترین اخبار بگذارید، برای آن‌ها محتوای کاربردی و جذاب بفرستید و به مشتریان‌تان پیشنهادت شگفت‌انگیز ارائه کنید.
همچنین این شیوه از بازاریابی بازگشت سرمایه خوبی دارد و اگر بتوانید به خوبی مخاطبان‌ خود را شناسایی کنید، می‌توانید نرخ کلیک خوبی بگیرید. این سیستم ارزان اگر به صورت حرفه‌ای مورد استفاده قرار بگیرد می‌تواند خروجی خوبی برای شما داشته باشد.

https://monajemi.ir/?p=48481

لطفا با ارسال نظرات خود ما را در پیشبرد اهداف مشایعت فرمایید.