لینکدین ( linkedin ) یک شبکه اجتماعی برای حرفهایها است و تفاوتی نمیکند که شما مدیر اجرایی یک شرکت، دانشجوی دانشگاه، هنرمند یا متخصص کامپیوتر باشید، اگر در کار خود حرفهای هستید، به دنبال ارتباط و آشنایی با حرفهایهای کار خود هستید یا به دنبال کار در زمینه فعالیت خود هستید، لینکدین بهترین شبکه در این خصوص می باشد.
همانطور که گفته شد لینکدین یک شبکه اجتماعی محبوب است که با هدف خاصی ایجاد شده و در حال حاضر برخی شبکههای اجتماعی مانند فیس بوک و توییتر بیشتر بر زندگی شخصی شما تمرکز شدهاند ولی لینکدین تماماً در مورد شبکههای مشاغل حرفهای متمرکز شده و به معنای دیگر ، گروهی از مخاطبین برای کمک به پیشرفت شغلی شما ایجاد نموده است.
لازم به توضیح است که قبلا اگر به دنبال حرفهایهای شغل خود بودید، باید انجمنها و به قول معروف پاتوقهای آنان را پیدا میکردید و بعد در آنجا حضور پیدا میکردید. این مسیر از ۳ مشکل برخوردار بود : پیدا کردن این محافل خیلی سخت بود زیرا در همه شهرها اصلا چنین محافلی یا ممکن بود افرادی با تخصص مورد نیاز شما نباشد و یا هر کسی اجازه ورود به این گروهها را نداشت و همچنین تعداد افراد آن محدود بودند.
اما لینکدین شبکه ای است که شما علاوه براینکه می توانید حرفهایها فعالیت و شغل خود را پیدا کنید، با متخصصین دیگر رشتهها در ارتباط باشید و بتوانید با آنها در ارتباط باشید و تقریبا میتوان گفت که یک محفل و مکانی است که ارتباط در آن ۲۴ ساعته بوده و هیچ محدودیت زمانی برای آن تعریف نشده است.
این اواخر، ظاهر لینکدین نسبت به قبل تغییر پیدا کرده است و مدیران آن سعی کردهاند که ظاهر آن را بیشتر شبیه فیسبوک کنند. البته هدف اصلی آنها افزایش سرعت بوده است و همچنین باگهایی که وجود داشت را از بین ببرند. ولی در کل، در بخشهای اصلی آن تغییر آنچنانی رخ نداده است و فقط در مکانهای آنها تغییراتی به وجود آمده است.
- Home : قسمت خانه که در آن آخرین پستها و اخبارهایی که کاربران و گروهها قرار داده میشود را نشان میدهد. شما میتوانید به دو صورت قسمت Home را تنظیم کنید که نمایش داده شود : نمایش آخرین فعالیتهای هر کاربر که چه پستهایی را قرار داده است، با چه افرادی ارتباط دوستی برقرار داده است و چه عکسهایی نیز لایک ( Likes )کرده است یا براساس بهترین پستها که کاربران زیادی آن را لایک کرده یا کامنت گذاشتهاند.
- Profile : پروفایل که شامل اطلاعات شخصی شما مانند عکس، خلاصهای از خودتان، رزومهکاری، مدارکی که دریافت کردهاید، زبانهایی که آشنایی دارید که به صورت بخشبندی قرار گرفته است.
- My network : در این بخش میتوانید افرادی را که از نظر تخصص شبیه شما میباشند را پیدا کنید و به آنها درخواست ارتباط دهید. همچنین میتوانید دوستان خود را مشاهده کنید و براساس حروف الفبا یا افرادی به تازگی به لیست شما اضافه شدهاند، فیلتر و مشاهده نمایید . ضمنا درخواستهایی را که برای شما ارسال شده است در این بخش نشان داده می شود .
- Jobs: در این بخش تمامی شغلها و فعالیتها را که براساس شغل شما، تجربیات شما و موقعیت شما پیشنهاد میشود . همچنین میتوانید درخواست کار شرکت خود را از قسمت post a job قرار دهید.
- Messaging : شامل تمام پیامهایی است که شما به دیگران ارسال کردهاید و یا برای شما ارسال شده است.
- Notifications : مانند دیگر شبکههای اجتماعی، لینکدین هم دارای این بخش میباشد. در نوتیفیکیشن آخرین اتفاقاتی که نسبت به صفحه شما افتاده است را متوجه شوید مثلا کسی شما را ایندورس(Endorse )به معنای تأییدکردن یا صحهگذاشتن کرده باشد، پست جدیدی قرار داده است، پستهای شما را لایک کرده یا به اشتراک گذاشته اند و غیره.
- search: لینکدین قویترین جستجو را بین بقیه شبکهها دارد و به شما اجازه میدهد بسته به ویژگیهای خاص، نتایج مورد نظر خود را سریعا بدست بیاورید.
قسمت های دیگری که در لینکدین وجود دارد که شامل گروههایی که در آن عضو شدهاید، صفحه بررسی و تحلیل صفحه شما، قسمت privacy and setting، قسمت help center که اگر مشکلی برای صفحه شما به وجود میآید را میتوانید از این قسمت با مسئولین و پشتیبان لینکدین برای رفع آن در ارتباط قرار بدهید و قسمت زبان که زبان صفحه خود را تعیین میکنید.
ایندورس کردن در لینکدین چیست؟
ایندورس (endorse) کردن به معنای تایید مهارت شما توسط دوستانتان میباشد. دوستان شما براساس تجربه و فعالیتهایی که در صفحه خود قرار دادهاید، مهارت شما را ایندورس میکنند و در واقع به لینکدین بیان میکنند که شما یک شخص حرفهای در کار خود هستید. هر چه میزان ایندورس کردن مهارتهای شما بالاتر باشد، رتبه شما بین کاربرانتان بالا است و همچنین شانس پیدا کردن کار بین شرکتها برای افزایش پیدا میکند.
- ۷ دلیل استفاده از لینکدین :
با توجه به توضیحاتی که ارایه شد، لینکدین میتواند یک شبکهای برای شما باشد تا بتوانید علاوه بر اینکه کار خود را پیدا کنید، با حرفهایهای خود در ارتباط باشید. در ادامه دلایل هفتگانه برای حضور در لینکدین ارایه می شود :
۱) ارتباط مجدد با دوستان قدیمی
امروزه دیگر هر کسی که برای خود صاحب کسب و کاری است، یک نام کاربری یا اکانت در این شبکه اجتماعی دارد. حتما هم دوستان قدیمی در مدرسه یا دانشگاه شما نیز در این شبکه برای خود دارای اکانت هستند. شما میتوانید با جستجوی حرفهای که در آن صفحه قرار داده شده است و فقط با ورود نام، آنها را پیدا کنید و با یکدیگر ارتباط برقرار کنید.
۲) شما را پیدا کنند
با توجه به فعالیت و رزومههایی که قرار دادهاید، دیگر شرکتها یا افرادی که به دنبال تخصص شبیه شما هستند، شما را نیز پیدا کنند و از این رو بتوانید با آنها همکاری نمایید.
۳) با متخصصین در ارتباط باشید
در لینکدین گروههای زیادی وجود دارد که هر کدام هدف مخصوص به خود را دارند. شما میتوانید با پیدا کردن این گروهها و فعالیت در آنها با متخصصین حوزه کاری خود آشنا شوید و با آنها در ارتباط باشید.
۴) پیدا کردن شغل
لینکدین بهترین مکان برای پیدا کردن شغل است. البته برای اینکه بتوانید شغل خود را سریعتر پیدا کنید، باید پروفایل خود را حرفهای نمایید. بعضی از شرکتها در پستهای خود آگهی استخدام قرار میدهند و میتوانید برای آنها رزومه خود را ارسال نمایید.
۵) توسعه شغل و بازاریابی
لینکدین همانطور که بیان شد، بهترین مکان در برای بهینهسازی سایت میباشد. شما در آنجا میتوانید پستهای سایت خود را به اشتراک بگذارید که از این رو به برندسازی سایت شما کمک میکند.
۶) کمک کردن از دیگران
اگر شما در زمینه تخصص خود به مشکلاتی بر بخورید، لینکدین بهترین شبکه است که میتوانید در آن مشکلات خود را در یک پست یا به صورت پیام خصوصی از افراد بپرسید.
۷) ارتباط با شرکتهای دیگر
تمامی شرکتها دارای صفحه یا پروفایل خصوصی برای خود هستند. شما میتوانید با عضویت در صفحه این شرکتها یا اضافه کردن اکانت آنها به دوستان خود، با آنها در ارتباط باشید و از نحوه فعالیت آنها در لینکدین آگاه شوید.