در دوران ویکتوریا، پزشک معروفی به نام «ناتانیل بگشاو وارد»،‌ در حین آزمایش‌هایش روی گیاهان دارویی متوجه شد که می‌تواند خزه‌های کم‌یاب را داخل یک بطری جمع آوری کند و پرورش دهد. این ایده به مرور زمان به تراریوم های امروزی تبدیل شد.

جالب است بدانید که نام قبلی تراریوم «بطری واردین» بود که به اسم همان پزشک نام گذاری شده بود. شکل اصلی تراریوم ها در آن زمان یک بطری دربسته بود که در چند لایه خاک، گیاهان کوچک رطوبت‌دوست را در خودش پرورش می‌داد.

نام تراریوم ریشه ی لاتین دارد و Terra به معنای زمین و arium به معنای خانه است. در واقع پیشینه‌ی تراریوم‌ها به ۱۵۰ سال می‌رسد اما در چندسال اخیر در میان مردم محبوب شده اند.

تراریوم یا باغ‌ شیشه‌ای یک نوع طراحی گیاهان طبیعی است که به مراقبت کمی احتیاج دارد و فضای زیادی را هم اشغال نمی‌کند. اگر دوست دارید روی میز کار، کنار پنجره و روی کابینت آشپزخانه یک باغ کوچک داشته باشید و لذت مراقبت از گیاهان را تجربه کنید، به شما پیشنهاد می کنیم تراریوم را امتحان کنید.

تراریوم‌ها برای محیط‌های کاری هم گزینه‌ مناسبی هستند و می‌توانند طراوت، تازگی و آرامش را به محیط یکنواخت کاری ببخشند، همچنین می‌توانند هدیه‌های جالب و هیجان انگیزی برای دوستانی که علاقه خاصی به گیاهان دارند هم باشد.

به عبارتی دیگر تراریوم یک محیط کوچک بسته یا نیمه باز برای گیاهان مختلف است که به آن گلخانه‌ مینیاتوری یا باغ شیشه‌ای هم می‌گویند. محفظه‌‌ تراریوم اکثرا شفاف و از جنس شیشه یا پلاستیک است یعنی تراریوم‌ها در اصل یک بطری دربسته بودند که همراه با چند لایه خاک، گیاهان کوچک رطوبت‌دوست را در خودشان پرورش می‌دادند که به دو نوع  تراریوم بسته و تراریوم نیمه باز طراحی و اجرا می شوند .

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  رتبه جهانی دانشگاه‌های ایران در ۲۹ رشته تحصیلی بر اساس نتایج نظام رتبه‌بندی QS در سال ۲۰۱۲

تراریوم‌های بسته، ظرف‌هایی دارند که هیچ منفذی ندارد و درپوشی دارند که می‌توان آن ‌را برداشت، اما تراریوم‌های نیمه‌باز ظرف‌هایی هستند که مقداری از آن‌ باز است و هوا در آن جریان دارد.

هیچ تراریومی شبیه به یکدیگر نیست و هزاران روش برای چیدمان آنها وجود دارد. هر تراریوم می‌تواند قصه‌ خودش را داشته باشد و یک تصویر خاص را نشان دهد. پس در انتخاب گیاهان می توانید خلاقانه عمل کنید و گیاهان با رنگ‌ و شکل‌های متفاوت را کنار هم بچینید.

در این قسمت چند مدل جالب برای تزیین تراریوم به شما پیشنهاد می‌کنیم که می‌توانید با ذوق و سلیقه‌ خودتان از آنها ایده بگیرید :

  • تراریوم باغ رویاها :

کلبه‌ زیبایی در میان جنگل تصور کنید که این کلبه و گیاهان انبوه به طرز زیبایی در کنار هم قرار گرفته اند . در این باغ رویایی می‌توانید از گیاهانی مانند انواع مختلف خزه و سرخس استفاده کنید. آدمک‌ها و وسایل کوچک دیگر را هم می‌توانید با ذوق و سلیقه‌ خودتان به آن اضافه کنید. این مدل را می‌توانید در هر دو نوع تراریوم‌های بسته و نیمه‌باز اجرا کنید.

  • تراریوم کوهستان سبز :

تصور کنید در محیط سرسبزی درحال قدم زدن هستید. این محیط پر از درخت و گل و چمن است یا یک مسیر  سخره ای یا چوبی با بوی خزه و رطوبت است؟ تصورتان را به واقعیتی در ابعاد مینیاتوری تبدیل کنید و از نتیجه‌ کارتان لذت ببرید. در این تراریوم می‌توانید از تکه‌های چوب و انواع گیاهان رطوبت دوست استفاده کنید و از اشیای تزیینی مصنوعی هم به سلیقه‌ خودتان بهره بگیرید.

  • روش آب دهی تراریوم :

گیاهان تراریوم‌ به آب نیاز دارند اما نه به اندازه‌ی گیاهان گلدانی. اما به دلیل ساختار گلخانه مانند تراریوم که چرخه‌ی آب را برقرار می‌کند، ‌مقدار و دفعات آبیاری بسیار کم‌تر خواهد بود.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  تاثیر گرمای هوا بر خلق‌و‌خوی انسان

بهتر است با یک فنجان یا بطری کوچک به آرامی از لبه ی تراریوم به آن آب دهید به طوری که به گیاهان آسیب نرسد. استفاده از اسپری آب هم برای بعضی گیاهان مفید است. دقت کنید که مقدار آب باید به اندازه ای باشد که کاملا توسط خاک جذب شود و تراریوم بیش از حد آبیاری نشود. چون محلی برای تخلیه‌ی آب اضافی وجود ندارد و گیاهان به سرعت از بین می‌روند.

اگر تراریوم‌تان کاملا بسته است، به طور متوسط ماهی یک بار نیاز به آبیاری دارد. تراریوم‌های نیمه‌باز هم هر ۳ تا ۶ هفته یک‌بار نیاز به آبیاری دارند. توصیه‌ی ما این است که به جای آبیاری مطابق تقویم، هرزمان که سطح خاک‌ تراریوم نسبتا خشک بود به آن آب بدهید و به مرور زمان ، متوجه خواهید شد که چه زمانی تراریوم نیاز به آب دارد.

موقع آبیاری تراریوم های نیمه باز دقت کنید که آب روی گیاهان مخصوصا ساکولنت و کاکتوس ها نریزد. این گیاهان رطوبت و قطرات آب روی برگ هایشان را دوست ندارند و آسیب می بینند.

سعی کنید برای آب دهی تراریوم همیشه از آب بدون کلر استفاده کنید.

تراریوم بوی خاصی ندارد اما گاهی ممکن است تراریوم بوی خوب طبیعی و رطوبت را داشته باشد. اما اگر روزی بوی ناخوشایندی مثل گندیدگی را حس کردید، نشانه‌ی پوسیدن ریشه های گیاه در نتیجه ی آب دادن بیش‌ ازاندازه به آن است.

بیش‌تر تراریوم‌ها به نور کامل خورشید نیاز دارند پس تراریوم را در جایی بگذارید که نورکافی (غیر مستقیم) را دریافت کند اما اگر در جایی زندگی می کنید که نور کافی ندارد، می‌توانید نور را از طریق نور مصنوعی فلورسنت یا (LED) تامین کنید.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  سفر بی بازگشت مهربان پدر

تراریوم‌های بسته را هرگز مقابل نور مستقیم خورشید نگذارید چون به راحتی هوای داخل آن داغ شده و گیاهان داخل آن آسیب می‌بیند.

هفته‌ای یک بار تراریوم را بچرخانید تا گیاهان به طور مساوی وبدون جهت رشد کنند.

اگر گیاهی بیش‌از حد بزرگ شده است، با دقت آن را هرس کنید تا جلوی دیگر گیاهان را نگیرد. برای جدا سازی از یک قیچی ضدعفونی شده استفاده کنید.

برگ‌های زردشده، خشک و گندیده را از تراریوم جدا کنید چون باعث آلودگی و رشد باکتری‌ها در تراریوم می‌شود. برگ زرد عموما نشانه ی آبیاری بیش از حد و برگ های سوخته و خشک نشانه ی آبیاری کم است.

اگر اشیای داخل تراریوم ‌هم کپک زده بود یا پوسیده شده بود، آن‌ها را جدا کنید و بشویید.

اگر بعد از مدتی مشاهده کردید که گیاهان رشد زیادی ندارند، می‌توانید از کود مخصوص گیاهان تراریوم یا محلول در آب مطابق دستور استفاده کنید.

اگر از تراریوم‌ها به خوبی نگه‌داری کنید، می‌توانند سال‌ها در کنار شما عمر کنند و به محل زندگی تان زیبایی ببخشند.

https://monajemi.ir/?p=32174

لطفا با ارسال نظرات خود ما را در پیشبرد اهداف مشایعت فرمایید.