کود های گوگردی با افزایش قابلیت جذب عناصر غذایی پر مصرف و ریزمغذی در خاک، به رشد گیاه کمک کرده و موجب افزایش عملکرد کمی و کیفی محصول می گردند.
مواد غذایی موجود در کود موجب فعال شدن باکتری های مفید خاک شده و عملاً اکسیداسیون بیولوژیکی را در خاک تسهیل می نماید. این کود با ضدعفونی نمودن خاک به سلامت گیاه و محیط زیست کمک شایانی نموده و مصرف سموم شیمیایی را کاهش می دهد.
گوگرد موجود در خاک به صورت ترکیبات آلی و معدنی وجود دارد. بیشتر گوگرد موجود در خاک به صورت ترکیبات آلی است که نمی تواند توسط گیاه جذب شود. گوگرد موجود تنها در صورتی می تواند جذب گیاه شود که این ترکیبات طی فرآیند معدنی شدن به فرم سولفات تبدیل شود. گوگرد معدنی مخلوط با کودهای دامی مخصوصا کود های گرانول مرغی در زیر خاک و در مجاورت رطوبت ظرف مدت کوتاهی به فرم سولفات تبدیل می شود.
گوگرد در سنتز آمینو اسیدهایی مثل سیستیین و متیونین و بطور کلی پروتیین ها و همچنین ویتامین ها شرکت دارد. اهمیت گوگرد در فرآیند فتوسنتز و افزایش مقاومت گیاه در فصل سرما شناخته شده است. حضور گوگرد در گیاهان برای جذب نیتروژن به مقدار کافی، ضروری است به طوری که در فرآیند nitrate-reductase که در آن نیتروژن نیتراته به آمینو اسید تبدیل می شود، از اهمیت خاصی برخودار است. نتایج آزمایش ها نشان داده است که اگر گوگرد به همراه مواد آلی و باکتری های تیوباسیلوس با روش صحیحی جای گذاری شود و رطوبت نیز در حد مطلوب باشد، میتواند تا حد ۶۰ درصد عملکرد محصولات کشاورزی را افزایش دهد.
- در اراضی شور و قلیایی باعث می شود علاوه بر عناصر موجود در کود سایر عناصر غذایی مورد نیاز گیاه موجود در خاک نیز حل شده و گیاه آنها را جذب نماید .
- باعث اصلاح خاک های شور یا شور قلیایی می شود.
- عملکرد محصولات زراعی و باغی را به صورت چشمگیر افزایش می دهد.
- باعث افزایش کیفیت و بازار پسندی محصولات کشاورزی می شود .
- میزان نشاسته در غده های سیب زمینی را افزایش می دهد.
- اسید های آمینه در محصول پیاز را افزایش می دهد و وزن غده افزایش می یابد.
- باعث کارایی مصرف آب (موجب حفظ رطوبت) دراراضی کشاورزی می شود .
- میزان پروتیین و روغن ارقام مختلف کلزا را افزایش می دهد .
- باعث افزایش خواص کیفی و کمی دانه ذرت می شود .
- باعث افزایش تولید میوه در درختان میوه می شود .
- خصوصیات فیزیکی -شیمیایی بخصوص نفوذ پذیری خاک را افزایش می یابد.
- به صورت مداوم باعث کاهش اسیدیته (pH)خاکهای آهکی شده و حلالیت سایر عناصر غذایی کم مصرف ( ریز مغذی ها) مورد نیاز گیاهان را افزایش می دهد .
- به مرورزمان تثبیت فسفر در خاکهای آهکی را کاهش می دهد.
- در پای درختان میوه اعم از مرکبات، پسته، نخیلات،گلابی و … تاثیر خوبی در کیفیت و کمیت محصول دارد .
- مقاومت نباتات و درختان را در برابر سرما افزایش می دهد .
- به دلیل گوگرد موجود در کود گوگردی قارچ های موجود در خاک و دور طوقه درختان را از بین می برد .
- کود های گوگرد معدنی علاوه بر گوگرد دارای عناصر ماکرو (پتاسیم –ازت –فسفر )و نیز ریز مغذی هایی مانند آهن، روی، منگنز، مس و غیره می باشد(کود ارگانیک گوگردی فاقد عناصر شور کننده خاک و عناصر سنگین است) .
- گوگرد معدنی ارگانیک بر خلاف گوگرد پالایشگاهی به سرعت به فرم قابل جذب برای گیاهان در می آید.
- باعث کاهش تجمع نیترات در محصولات کشاورزی می شود.
- باعث حذف بیکربنات از آب آبیاری می شود . بی کربنات در آب باعث کاهش جذب عناصر غذایی گیاه به ویژه ریز مغذی ها و کاهش عملکرد میشود.
- گوگرد، عنصری است که به مدت طولانی به عنوان قارچکش استفاده می شود و امروزه یکی از بهترین کنترل کننده ها برای بیماری سفیدک سطحی پودری می باشد.
- گوگرد، قارچ کشی غیر سیستمیک، تماسی و حفاظتی با خاصیت کنه کشی می باشند.
- گوگرد به عنوان اصلاح کننده در خاک های قلیایی استفاده می شود. با توجه به اینکه اکثر خاک های ایران قلیایی است، گوگرد می تواند نقش به سزایی در اصلاح خاک های قلیایی داشته باشد.
- گوگرد ۸۰% سوسپانسیون برای کنترل کپک پودری، بیماریهای قارچی دیگر( لکه سیاه سیب) ، کنه و تریپس در محصولات مختلف کشاورزی کاربرد دارد.
- بدلیل اینکه گوگرد سوسپانسیون در آب فرموله می شود، این محصول زیست محیطی بوده و از نظر کاربرد و استفاده از جمله قارچکش های ایمن و بی خطر می باشد.
- گوگرد سوسپانسیون نسبت به پودر گوگرد، هنگام مصرف گرد و غبار ایجاد نمی کند و باعث آزار مصرف کننده نمی شود و توزیع آن هنگام سمپاشی، سطح زیر کشت بیشتری را نسبت به گوگرد و قابل پوشش می دهد .
- گوگرد سوسپانسیون بدلیل عدم ایجاد گرد و خاک، تماس و سمیت بسیار کمتری نسبت به گوگرد پودری برای مصرف کننده دارد.
- میزان مصرف گوگرد سوسپانسیون با توجه به ذرات یکنواخت و توزیع بهتر نسبت به گوگرد پودری خیلی پایین تر است و از نظر اقتصادی، صرفه بیشتری دارا می باشد.
- گوگرد سوسپانسیون به نحوی تهیه گردیده است که ذرات میکرونایز آن بدلیل سطح تماس بیشتر با آفت، تاثیر خیلی سریعتری دارد و حفاظت بلند مدتی را برای گیاه بوجود می آورد.
- کاربرد گوگرد سوسپانسیون نسبت به پودر، آسان و راحت تر می باشد.
- گوگرد سوسپانسیون بواسطه داشتن خاصیت چسبانندگی و پخش شوندگی در سطح برگ ها و ساقه های درختان، از خاصیت ماندگاری و تاثیر گذاری بالاتری نسبت به انواع دیگر پودری برخوردار است.
- نگهداری گوگرد سوسپانسیون بواسطه اختلاط در پایه آبی آسانتر است و با توجه به خاصیت شیمیایی (نقطه ذوب، نقطه دود، نقطه انجماد و آتشگیری) از مخاطرات بسیار کمتری برخوردار است.
- گوگرد سوسپانسیون با اکثر آفت کش ها و کودهای NPK به واسطه خصوصیات امولسیون شوندگی بالا قابلیت اختلاط دارد.
- باقیمانده گوگرد سوسپانسیون در خاک نسبت به گوگرد پودری، خیلی سریعتر اکسید شده و تبدیل به یون سولفات می شود که علاوه بر خاصیت کودی، اسیدیته خاک را تنظیم می کند.
- ممنوعیت مصرف گوگرد: ۴هفته قبل و ۴هفته بعد از مصرف روغن، گوگرد استفاده نگردد.
- گوگرد در دماهای پایین تر از C˚۱۴ تصعید نشده و دردماهای بالاتر از C˚۳۵ نیز گیاه سوزی ایجاد میکند. لذا مصرف گوگرد باید در دمای C˚ ۱۶-C˚۳۰ صورت گیرد.
به بیان ساده تر برای باغات اگر به روش آبیاری غرقابی و یا قطره ای هست به ازای هر ۱۰۰ درخت ۱۰ لیتر ( به ازای هر درخت ۱۰۰ سی سی) در هر مرحله باید مصرف شود تعداد دفعات مصرف گوگرد آلی برای درختان میوه معمولا بین ۲ الی ۳ بار تا زمان برداشت محصول میباشد . بنابراین با فرض اینکه مثلا اگر شما ۱۰۰ درخت داشته باشید و بخواهید ۳ نوبت استفاده کنید میزان گوگرد مایع مورد نیاز برای باغات شما مجموعا ۳۰ لیتر خواهد بود . بسیار مهم است که برای گرفتن نتیجه مطلوب از این محصول هم در زمان مناسب و هم به تعداد دفعات لازم استفاده شود.
برای محلول پاشی در باغات و مزارع نیز باید به نسبت ۵ در ۱۰۰۰ باید استفاده شود . یعنی ۵ لیتر گوگرد مایع آلی و ۱۰۰۰ لیتر آب را با هم ترکیب نمایید . حالا اگر میزان آب مورد نیاز برای محلول پاشی درختان مثلا ۱۰۰ لیتر استفاده می کنید به همان نسبت نیز باید میزان مصرف گوگرد مایع به ۰٫۵ لیتر کاهش دهید.حتما اصول محلول پاشی و زمان آن را رعایت نمایید.
قابل توجه افرادی که دارای باغ ویلاهای کوچک مقیاس هستند :
در نظر داشته باشید که اگر بخواهید گوگرد مایع را در شیر بشکههای بیست لیتری و در تشتک دور تنه درختان و در هنگام آبیاری استفاده نمایید بایستی به ازای هر درخت ۱۰۰ سی سی گوگرد مایع را در بیست لیتر آب مخلوط نموده و سپس با ظرف مناسب از ترکیبی که بدست آمده در اواسط و یا اواخر آبیاری برای هر درخت به میزان ۲۰۰ سی سی مخلوط ترکیبی را اضافه کنیم .
حال اگر شما برای محلول پاشی از مخزن های ۲۰ لیتری استفاده می کنید میبایست به ازای هر ۲۰ لینر آب در مخزن برای محلول پاشی ۱۰۰ سی سی گوگرد مایع را محلوط و محلول پاشی نمایید .
-
احتیاطات لازم:
از خوردن سم، تماس سم با پوست ، چشم و لباس، استنشاق ذرات سم ، خوردن ، آشامیدن، در هنگام سمپاشی خودداری کنید. در هنگام سمپاشی از لباس کار، کلاه، عینک، ماسک ، چکمه و دستکش پلاستیکی و غیر قابل نفوذ استفاده کنید. بعد از خاتمه سمپاشی لباسها و بدن را شستشو دهید. از کشیدن سیگاردر هنگام سمپاشی اکیداً خودداری شود.از مصرف مجدد ظروف سموم جدا خودداری شود. ظروف و بسته های خالی باید در یک محل دور از منابع آبی نگهداری شود و مطابق با ضوابط ملی نسبت به دفع زیست محیطی ظروف و بسته های خالی اقدام گردد.حمل و نقل این قارچ کش بایستی طبق مقررات بین المللی مواد خطرناک صورت پذیرد.
-
درجه سمیت:
از آلودگی آب های آشامیدنی جاری، راکد و زیر زمینی به سم و محلول سم اکیداً خودداری نمایید. از شستشوی دستگاه های سمپاشی نزدیک رودخانه و آب های جاری خودداری کنید.
-
علایم مسمومیت و کمک های اولیه:
علایم مسمومیت شامل تحریک چشم ها، بینی، گلو و پوست است. در صورت بروز علایم مسمومیت به پزشک مراجعه گردد . تا زمانی که سم کاملاٌ مورد مصرف قرار نگرفته برچسب آن نگه داشته شود و در صورت مسمومیت و مراجعه به پزشک ، برچسب سم را به پزشک نشان دهید . درصورت ریختن سم روی بدن و صـورت، فوراً با آب و صابون محل آلوده را چندبار شستشو نمایید. درصورت تماس با چشم، چشم ها را چند دقیقه با آب تمیز و فراوان شستشو دهید. اگر سم خورده شده باشد ، خوراندن چند بار ذغال طبی با آب فراوان توصیه می شود. این قارچکش پادزهر اختصاصی ندارد و درمان بر اساس علایم صورت می گیرد.
-
شرایط نگهداری:
سم را دور از دسترس اطفال و حیوانات در بسته بندی اصلی ، در انبارهای دربسته، به دور از آفتاب، رطوبت و مواد غذایی انسان و دام نگهداری کنید. درجه حرارت نگهداری بین صفر تا ۳۵ درجه سانتی گراد میباشد. توجه داشته باشد که در صورت باز شدن درب سم زمان و دوام سم کاهش می یابد ضمن اینکه از نگهداری سم بصورت محلول آبی خودداری نمایید.
توجه :
اگر هدف شما افزایش باردهی و اصلاح خاک است قطعا باید به روش ابیاری مصرف شود و اگر برای دفع آفات می خواهید استفاده کنید به روش محلول پاشی باید مصرف شود.باید به این نکته توجه نمایید که محلول پاشی هیچگاه جایگزین روش آبیاری نخواهد شد.