موشن گرافیک انیمیشنی است که برای ارائه‌‏ جذاب‎تر مطالب ساخته می‎شود و به همین دلیل نیز، متن و نوشتار از عناصر جدایی‌ناپذیر موشن گرافیک محسوب می‎شود.از همان آغازین روزهای حضور موشن گرافیک بر روی صحنه پرمخاطب تبلیغات این پرسش حیاتی مطرح بوده است که این موشن گرافیک چیست و با انیمیشن تبلیغاتی چه تفاوتی دارد؟‌

برای پاسخ به این پرسش اجازه بدهید تا از سینمای کلاسیک و استاد آلفرد هیچکاک یادی داشته باشیم چرا که چراغ ساخت موشن گرافیک را با تیتراژ معروف فیلم روانی یا Psycho روشن کرد. تیتراژی که نمونهی موفقی از همنشینی موسیقی تبلیغاتی، نوشتار و انیمیشن را در تولید یک موشن گرافیک جذاب به تصویر می‎کشد.

موشن گرافیک یکی از بهترین راه‎های برقراری ارتباطی عمیق‎تر با مخاطبان به منظور انتقال پیام‎های پیچیده‌‏تر تبلیغاتی به مشتری است. انیمیشن تبلیغاتی که در ساخت موشن گرافیک به کار می‎رود، دست در دست موسیقی تبلیغاتی شنیدنی و متن تبلیغاتی اثرگذار، تیمی قدرتمند را شکل می‎دهد که به راحتی از پس وظیفه‎ی انتقال هر پیامی بر خواهد آمد.

به عبارتی دیگر ، ویدیوهایی که پیام و محتوا را به‌صورت متحرک منتقل می‌کنند موشن هستند. واژه موشن Motion در زبان فارسی پویا ترجمه می‌شود و به هر چیزی که دارای حرکت باشد می‌گویند. انتقال محتوا با این روش از مزیت‌های بسیاری برخوردار است.

از جمله اینکه می‌توان محتوا را به‌صورت تأثیرگذارتر و جذاب‌تر در زمان کوتاه‌تری به مخاطب ارائه داد. موشن‌ ها می‌توانند به‌صورت آفلاین و آنلاین بر روی کامپیوتر و موبایل در وب‌سایت‌ها و نرم‌افزارهایی که قابلیت نمایش ویدیو را دارند نمایش داده شوند.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  غولی که موش شد

موشن گرافیک ها دارای انواع متنوعی هستند که به تعدادی از آنها در زیر اشاره می شود :

  • ویدئورئال

ویدئوهایی هستند که در آن از فضاهای واقعی فیلم‌برداری می‌شود و اطلاعاتی را گزارش می‌دهد. در ویدئو رئال‌ها از طرح‌های گرافیکی استفاده خاصی نمی‌شود و محوریت اصلی و بار انتقال پیام بر دوش فیلم‌برداری، صدابرداری، صداگذاری و تدوین است.

  • ویدیو موشن

این دسته از موشن‌ ها، تلفیقی از فیلم‌برداری و گرافیک هستند که عمدتاً این گرافیک‌ ها علاوه بر افزایش جذابیت برای نمایش اطلاعاتی به کار می‌روند که با فیلم‌برداری قابل‌ارائه نیستند.

  • استاپ موشن

استاپ موشن تکنیکی است که برای ساخت آن از اشیای واقعی عکاسی می‌شود. در این شیوه، اشیا به‌صورت کم و جزئی حرکت داده می‌شوند و از هر حرکت عکاسی می‌شود. سپس تمامی عکس‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای مخصوص، پشت سر هم قرار داده می‌شود تا حس حرکت را القا کند.

  • موشن‌ گرافیک

موشن‌ گرافیک از دو واژه «موشن» و «گرافیک» ساخته شده و به معنای ساده، گرافیکی است که دارای حرکت است و برای انتقال پیام از قابلیت‌های هر دو استفاده می‌شود. عموماً در آن‌ها از تصاویر واقعی استفاده نمی‌شود و برای طراحی گرافیک آن از نرم‌افزارهای طراحی گرافیک همچون فتوشاپ و ایلاستریتور بهره می‌گیرند.

ارائه محتوا به‌صورت موشن‌ گرافیک، به دلیل وجود حرکت و صدا، جذابیت بیشتری را برای مخاطب به همراه دارد.

  • اینفو موشن

اینفو موشن ها ویدیوهایی هستند که در آن‌ها از تکنیک اینفوگرافیک برای انتقال محتوا استفاده می‌کنند. در واقع گرافیک و حرکت به گونه‌ای استفاده می‌شود که بتوان از تکنیک‌های اصلیاینفوگرافیک برای نمایش محتوا استفاده کرد.

  • انیمیشن

انیمیشن‌ها ویدیوهایی هستند که حتماً دارای کاراکتر خاص و داستان مشخصی هستند و غالباً به لایه‌های زیرین داستانی، روانی، احساسی و فلسفی شخصیت‌ها و پرسوناژها می‌پردازد. بر خلاف موشن‌ گرافیک‌ ها کاراکترمحور هستند.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  نقش هوش مصنوعی در انتخابات

شاید شما هم موشن‌ ها را در قالب ویدئوهای تبلیغاتی و فیلم های کوتاه در شبکه های مجازی زیاد دیده باشید. عموما مخاطبین شبکه های اجتماعی ترجیح میدهند که محتوای جذاب و متفاوت را دنبال کنند. لذا موشن به دلیل جذابیت در استفاده از رنگ، شخصیت و فضای متفاوت کاربرد زیادی پیدا کرده است.

ضمنا با توجه به افزایش سرعت اینترنت در جهان و پیدایش اینترنت های نسل ۴ و ۴٫۵ g و همینطور به طور همزمان افزایش دسترسی و ضریب نفود و کاهش قیمت اینترنت، محتواهای ویدیویی مورد اقبال بیشتری نسبت به قبل قرار گرفته است.

  • ابزارهای ساخت موشن گرافیک ها

از ابزارهای ساخت موشن می توان به گزینه های زیر اشاره کرد.

  • Adobe After Effects

  • Adobe Premiere

  • Adobe Photoshop

  • Adobe Illustrator

  • Adobe Animate

  • Nuke

  • ۳DMAX

  • Houdini

  • Maya

  • Syntheyes

خلاصه اینکه موشن گرافیک گونه ای از فیلم سازی است که برای تولید آن از گرافیک متحرک استفاده می شود. در این آثار دو هنر فیلم سازی و گرافیک با یکدیگر تلفیق شده و از قابلیت های هر دو جهت انتقال محتوا و پیام استفاده می شود.

اگرچه گونه هایی از موشن گرافیک مثلا سایه بازی در هنرهای قدیم وجود داشته است اما این تکنیک عمدتا مدیون پدید آمدن نرم افزارهای رایانه ای و گسترش عرصه چندرسانه ای است.

به زبان ساده ویدیوهایی که پیام و محتوا را به‌صورت متحرک و گرافیکی منتقل می‌کنند موشن گرافیک هستند. واژه موشن Motion در زبان فارسی پویا ترجمه می‌شود و به هر چیزی که دارای حرکت باشد می‌گویند.

https://monajemi.ir/?p=29910

لطفا با ارسال نظرات خود ما را در پیشبرد اهداف مشایعت فرمایید.