در گذشته بسیار دور ، زندگی بشری ، رودها ، درختان ، بیابانها ، مزارع و هر چه اطراف او قرار داشت ، جزء خانه او محسوب میشد ! شاید درختان اولین جان پناه انسان در مقابل نور آفتاب ، باران و دشمنان بودند . بعد از این دوره بشر با پدید آوردن ابزار و کندن کوهها و صخرهها به تدریج زندگی در داخل غارها را شروع کرد . بعد از آن ، خانههای گلی و چوبی شکل گرفت و پس از دهها هزار سال خانههای امروزی پدید آمدند .
اما فِنگ شویی (feng shui) چیست ، کجا و چطور ایجاد شد ؟
بیان تاریخچه برای فِنگ شویی کار سادهای نیست زیرا فِنگ شویی نگرشی به هستی است که برای شکلگیری آن بهصورت امروز چند هزار سال وقت صرف شده است . هزاران سال پیش از این ، مردم چین دریافتند که کیفیت زندگی آنها هنگامی ارتقاء مییابد که بجای نبرد با طبیعت، به هماهنگی با آن بپردازند.
چنین گفته میشود که علم فنگ شویی به ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد بر میگردد و در آن زمان زندگی اطراف رودخانه لو در چین باستان رشد زیادی کرده بود. طغیان مکرر رودخانه باعث بروز خسارتهای زیاد به محصولات کشاورزی میشد. در همین دوره مردی به نام فو-هسی روزهای متوالی بالای کوه مینشست و به مسیر رود نگاه میکرد تا بالاخره راهی برای اصلاح مسیر رودخانه پیدا کرد و توانست برای همیشه به طغیان آب پایان دهد .
بسیاری او را پایهگذار فِنگ شویی میدانند و معتقدند که جرقههای اولیه این علم در همین دوران زده شد ! یک روز که فو-هسی در کنار رودخانه لو در حال مراقبه بود، لاکپشت عظیمی را دید که در حال بیرون آمدن از آب بود . هنگامی که لاک این خزنده را از نزدیک دید متوجه نقشهای خالها سیاه و سفیدی بر روی لاک شد که در یک مربع (که به مربع جادویی) معروف شد با ۹ خانه قرار گرفته بودند . ترتیب قرارگیری نقشها ( خالها ) بهگونهای بود که حاصل جمع آنها از هر طرف ( چه عمودی ، چه افقی ) برابر ۱۵ میشد . این کشف ، امپراتور را شگفتزده و به تفکری طولانی وا داشت و سرانجام این تفکر طولانی ، بوجود آمدن علم فنگ شویی شد.
به عبارت دیگر ریشه فِنگ شویی قاره آسیا است به همین خاطر قوانین آن برای ما ایرانیان بیگانه و نا آشنا نیست و بسیاری از راه کار هایش از قدیم در فرهنگ ما و ایران باستان نیز وجود داشته و بخشی ازباور های کهن ما بوده است. بسیاری از راهکارهای این علم از قدیمالایام در فرهنگ ما نیز وجود داشته است . مانند شیشه های رنگی، هشت دریهای ورودی، دربهای دو لنگه، جدا بودن حمام و دستشویی ها خارج محل سکونت و …
اما در گذر این زمان ، فِنگ شویی علمی قدیمی و هنری برای ایجاد تعادل و هماهنگی در جریان طبیعی انرژیهای پیرامون امروزه فِنگ شویی نام گرفته است و اگر بخواهیم فِنگ شویی را لغت به لغت ترجمه کنیم به معنی باد و آب است و به این معناست که از حرکت باد و آب و به کار بردن درست عناصر مادی انرژی خوبی در محیط زندگی ما جریان پیدا می کند . هنگامی که انسان و محیط پیرامون او با هم هماهنگ باشند، نتیجه اش، زندگی خوب و موفقیت برای ماست و هدف فنگ شویی هم رسیدن به همین موفقیت است .
به عبارت دیگر ، فِنگ شویی دانش زندگی متعادل و هماهنگ بین انسان و طبیعت پیرامون اوست که آغاز پیدایش آن به اندیشههای کهن شرقی با قدمت چند هزار ساله برمیگردد و یا می توان گفت هنرى ساده، انعطاف پذیر و ملموس برای افزایش نشاط و آرامش و تعادل !!!
هدف فِنگ شویی در مجموع خلق حس هماهنگی در خانه شما و در نتیجه زندگی شماست ! فنگ شویی ذهن ، کمک میکند تا فقط موقعیتهای مثبت ذهنی و شانس خوب در محیط خلق شود ! فنگ شویی یک هنر شهودی است که حس هارمونی در آن بسیار مهم است ! شما با چند اصلاح کوچک در چیدمان منزلتان میتوانید انرژیها را با خود هماهنگ کنید .
مردم در آسیای شرقی معتقدند در اثر اتحاد باد و آب ، میتوان سلامتی و محصول خوب به دست آورد و بنابر این ” فِنگ شویی خوب “ به معنای معاش و دارایی و ثروت خوب و ” فنگ شویی بد “ به معنای سختی و بیچارگی میباشد . مردم چین معتقند که ” آنچه زندگی انسان را میسازد، نخست سرنوشت ، پس از آن اقبال ، سوم فِنگ شویی و در آخر انسان دوستی و تحصیل دانش است .
برای آشنایی بیشتر با توجه به فرهنگ جامعه ایرانی به مصداق هایی اشاره می کنیم مثلا شاید در زندگی خود با مواردی برخورد کردید که خرید یا اجاره محل جدید برای کار یا زندگی باعث میشود تا تغییراتی خوب یا بد در زندگی شما به وجود آیند . وقتی محل زندگی یا کار قبلی خود را با هم مقایسه میکنید ، می بینید که در خانه قبلی کار و حرفه خوبی نداشتید ولی در این خانه که آمدید وضع کار بهتر شده ولی از نظر روابط عاطفی با همسر خود در مشکل هستید و در مکالماتتان این کیفیت را این طور بیان کنید که این خونه برامون اُومد داشته یا برای ما خوش یُمن می باشد در قوانین فِنگ شویی این بدان معنا است که فضای پیرامون ما با انرژی های ما سازگار است یا خیر.
به بیان دیگر مثلا خانه تکانی که مردم ما همیشه قبل از بهار انجام می دهند و آلودگی هایی که در طول سال ایجاد شده و بی نظمی هایی که به خاطر استفاده مداوم از وسایل در طول سال به وجود آمده را پاکسازی می کنند و با انرژی جدید و تازه به استقبال سال جدید می روند و فضا را از هر گونه آلودگی و انرژی های کهنه خالی می کنند می تواند مثال خوبی برای فِنگ شویی باشد .
فِنگ شویی به ما یاد میدهد با تحلیل انرژیهای فضای داخل و بیرون محل زندگی و کار خود ، کیفیت انرژیهای مثبت و منفی اطراف خود را شناخته و با ایجاد و افزایش انرژیهای مثبت و کاهش و حذف انرژیهای منفی ، کیفیت زندگی خود را بهبود بخشیم . فضای زندگی و کار خود را ” مکانی برای خوشبختی ” بسازیم .
امروز در سراسر دنیا بسیاری از مردم برای طراحی و ساخت خانه و محل کار خود از فنگ شویی استفاده مینمایند .جالب است بدانید که این علم در تعداد زیادی از مراکز علمی معتبر دنیا نیز تدریس می شود .
بنابراین به این نتیجه میرسیم که نقاط خوب برای ما را شناسایی کنیم و آنها را تقویت کنیم و در نهایت با کمک علم فِنگ شویی برای تقویت کردن آن تمهیداتی را در نظر بگیریم ! به کمک این تمهیدات فضایی با بهترین انرژی را برای خود مهیا سازیم.