یش از پنجاه نوع هندوانه وجود دارد که “هندوانه‏ زرد” یکی از آن‌ها است. این هندوانه در ایران بیشتر به نام “هندوانه آناناسی” معروف است.هندوانه‏ زرد در تمام فصول سال یافت می‌شود، اما در تابستان به نقطه‏‏ اوج خود می‏‌رسد.

در هندوانه‌های معمولی رنگدانه‌ای به نام “لیکوپن” وجود دارد که باعث ایجاد رنگ قرمز در آنها می‌شود و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، ولی هندوانه‌ی آناناسی، فاقد این رنگدانه است و به همین دلیل زرد رنگ می‌باشد. لیکوپن مسئول ایجاد رنگ قرمز در گوجه ‌فرنگی و گریپ‌فروت نیز می‏‌باشد.به گفته محققان، لیکوپن هندوانه‌ زرد در اثر تغییرات ژنتیکی مختلف در طی زمان، از بین رفته است.

نکته‏ قابل توجه این هندوانه غیرمعمول، رنگ زرد روشن متمایل به نور آفتاب آن می‌باشد. از دیگر مشخصات متمایز آن بافت نرم آن می‌باشد که مزه‌‏ای شیرین و نیرو بخش دارد. گاهی اوقات هم دانه‏‌های سیاه در لابه‌لای بافت گوشتی آبدار این میوه دیده می‏‌شوند.هندوانه‏‌های زرد چه بیضی شکل و چه گرد، انواع جالب و قابل توجهی هستند که مزه آنها کمی با مزه‏ هندوانه ‏ معمول قرمز رنگی که ما می‌خوریم، متفاوت است. اما پوست آن‌ها شبیه همان هندوانه‌های قرمز رنگ است.

هندوانه‏‌ها مخصوصاً هندوانه زرد سیترولین زیادی دارند. سیترولین یک اسید آمینه غیرضروری می‏‌باشد که در سیستم اکسید‌نیتریک بدن شرکت می‌‏کند. به این ترتیب که وقتی سیترولین با آنزیم‌های بدن وارد واکنش شد، به آرژنین تبدیل می‌شود. آرژنین اسید آمینه‌‏ای است که برای سلامت قلب و عروق و سیستم ایمنی بدن سودمند است. آرژنین تولید اکسید‌نیتریک را در بدن تشدید می‌کند که باعث شل شدن دیواره‏ ی عروق می‌شود.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  خواص جادویی دانه کدو

در واقع همان اثری را که داروی ویاگرا بر روی مردان دارد، تا حدودی این هندوانه نیز دارا می‏ باشد.علاوه بر اثر مثبت این ماده بر روی سلامت جنسی مردان، اکسید‌نیتریک همچنین به درمان آنژین صدری، فشار خون بالا و سایر مشکلات قلبی- عروقی کمک می‌کند.البته لازم است متذکر شوم برای اینکه هندوانه‏ زرد بتواند مشکلات جنسی مردان را حل کند باید به میزان ۶ لیوان در روز مصرف شود که کمی دشوار است، زیرا همان طور که می‌دانیم، هندوانه بسیار ادرار آور می‌‏باشد.

وجود ویتامین A و ویتامین C در هندوانه برای سلامتی چشم مفید است. هندوانه‏ زرد یک منبع غنی از لوتئین می‌‏باشد.لوتئین برای پیشگیری از بیماری دژنراسیون ماکولار چشمی وابسته به سن(AMD) لازم است. این بیماری یک بیمارى مزمن و پیشرونده است که در افراد مسن دیده مى‌شود و شایع‌ترین علت کورى در جهان است. در این بیمارى، لکه زرد یا ماکولا که قسمت حساس به نور در شبکیه چشم بوده و مسئول دید مستقیم و کارهایى نظیر خواندن، نوشتن و رانندگى است، تخریب می‌شود. این بیمارى درمان قطعى ندارد، ولى با ایجاد تغییرات در رژیم غذایى و مصرف برخى از داروها مى‌توان از بروز آن جلوگیرى کرد یا آن را به تعویق انداخت.

پس به خاطر داشته باشید که هندوانه قرمز(لیکوپن) برای پیشگیری از سرطان و هندوانه زرد(لوتئین) برای سلامتی چشم‌های شما سودمند است.

https://monajemi.ir/?p=21297

لطفا با ارسال نظرات خود ما را در پیشبرد اهداف مشایعت فرمایید.