مهمترین بیماری هر سازمان ، کمبود و یا فقدان اطلاعات دقیق و به موقع می باشد و در این مواقع مدیران برای تصمیم گیری تحت فشار قرار گرفته و معمولا بر اساس یک تصمیم گیری حدسی مجبور به پذیرش ریسک در تصمیمات می شوند.

لازم است یادآوری شود که این ریسک ها بعضا باعث از دست رفتن یکسری سودها و منافع کسب و کار می شوند در این میان بستر هوشمند کسب و کار و  داشبورد  مدیریت ، امکان مدیریت داده ها, دستیابی به داده ها و تحلیل داده ها را در زمان و هزینه کمتر امکان پذیر می سازد و در این سازمانها  مدیریت حوزه هایی که سطوح استراتژیک و فرایندی را پوشش داده و امکان مانتورینگ شاخص ها را دارا می باشند براحتی امکان تصمیم سازی و مدیریت را تسهیل و میسر می سازد.

داشبورد مدیریت در کسب و کار شما شبیه داشبورد اتومبیل عمل خواهد کرد و همانند میزان کیلومتر طی شده ، دمای آب رادیاتور ، میزان بنزین باقی مانده در باک ، سرعت ، وضعیت ایمنی و … مجموعه اطلاعاتی است که داشبورد نصب شده در اتومبیل به صاحبان آن ارائه خواهد داد. کلیه این اطلاعات با وجود حیاتی و لازم بودن تنها به صورت یک هشدار عمل خواهند نمود و نسبت موفقیت به نحوه تصمیم گیری و سرعت عمل صاحب اتومبیل وابسته می باشد.

شاید به نظر برسد که داشبورد اتومبیل تنها یک لایه نمایش زیبا با طراحی مناسب است ، اما چند لحظه به اتومبیلی فکر کنید که نمی توانید اطلاعی از وضعیت درونی آن داشته باشید و تمام سفرتان را باید با حدس و گمان و احتمال های غلط و درست و تصمیم گیری‌های مبهم طی کنید و این وضعیت قطعاً غیر قابل تحمل خواهد بود.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  تکنوکرات‌ها

داشبورد مدیریت این امکان را به مدیران سازمان شما میدهد که در هر لحظه عملکرد سازمان خود را مشاهده کرده و وضعیت آنرا نسبت به هدف نهایی تان پایش کنید. برای این منظور می بایست شاخص های کلیدی عملکرد (KPI: Key Performance Indicator) سازمان و واحدها تعریف شود تا بتوان در هر لحظه از وضعیت سازمان و عملکردها واحدهای سازمانی مطلع شد.

  • علل استفاده از داشبورد مدیریت

با استفاده از این سیستم ، مدیران ارشد سازمان می توانند به سادگی در یک محیط زیبا و غیر پیچیده ، بر شاخص های عملکردی سازمان ، بخش و یا واحد خود نظارت کامل و به روز داشته باشند . همچنین استفاده کنندگان اصلی داشبورد زمانی که در خارج از محل کارشان جضور دارند، داشبورد این امکان را برایشان مهیا می کند که از راه دور به اطلاعات مور نظرشان دسترسی داشته باشند.

  • مزایای داشبورد مدیریت

  1. تعریف شاخص های کلیدی عملکرد سازمان (KPI)
  2.  نظارت بر عملکرد سازمان و واحدها
  3.  کمک به تصمیم گیری سریعتر و بهتر
  4.  نمایش وضعیت کل سازمان در یک نگاه
  5.  دسترسی سریع به اطلاعات از مجموعه چند منبع
  • مراحل کلی طراحی و پیاده سازی سیستم

  1. فاز اول: شناسایی فرایندهای سازمان
  2. فاز دوم: تعریف شاخص های کلیدی عملکرد سازمان و واحدها (KPI)
  3. فاز سوم: طراحی سیستم داشبورد مدیریت
  4. فاز چهارم: طراحی و پیاده سازی نرم افزار

برای مشاهده آنلاین نمونه داشبورد مدیریت در سطح جهانی روی این لینک کلیک کنید .

https://monajemi.ir/?p=18698

لطفا با ارسال نظرات خود ما را در پیشبرد اهداف مشایعت فرمایید.