در روزهای اخیر بیماری تنفسی در کره جنوبی شیوع پیدا کرده که منجر به تعطیلی بخش عمده ایی از مراکز عمومی از جمله مدارس شده است . این بیماری مرس (MERS ) نام دارد که یک بیماری ویروسی است که نخستینبار در سال ۲۰۱۲ در عربستان سعودی گزارش شد. این بیماری در اثر ویروسی از خانواده کوروناویروس به اسم MERS-CoV ایجاد میشود. حدود یک سوم از مبتلایان به MERS جان میبازند.
اغلب افرادی که با این ویروس آلوده شدهاند دچار یک بیماری شدید حاد تنفسی میشوند وعلائم آن عبارت است از تب، سرفه و تنگی نفس .
تاکنون همه موارد بیماری از ۶ کشور درون یا نزدیک عربستان سعودی گزارش شدهاند. این ویروس از طریق تماس نزدیک از افراد آلوده به دیگران منتقل شده است. این ۶ کشور عبارتند از: عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، عمان، یمن و کویت. تا کنون مواردی نیز در ۶ کشور دیگر به دلیل سفر به کشورهای بالا گزارش شدهاند که عبارتند از: انگلیس، فرانسه، تونس، ایتالیا، مالزی و آمریکا.
با توجه به شیوع بیماری کرونا در عربستان و گسترش آن در سطح جهان، نیاز به روش های مطمئن درمانی بسیار احساس می شود
گزارش هفتاد و پنج درصد از مبتلایان جدید، مربوط به افرادی است که این ویروس را از افراد دیگر دریافت کرده اند. در لیست این افراد، پرستاران، خدمه بیمارستان و بیمارانی هستند که به دلایل دیگر به بیمارستان مراجعه کرده اند. این امر لزوم مراقبت و کنترل این بیماری در اماکن عمومی را بار دیگر روشن می کند..
از علایم ابتلا به مرس میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- تب، سرفه و تنگی نفس
- علایم مربوط به دستگاه گوارش از قبیل اسهال
- نارسایی تنفسی
- نارسایی اعضای بدن بخصوص در کلیهها
- شک عفونی
علایم این ویروس در افرادیکه سیستم ایمنی ضعیف تری دارند، مسن هستند و یا افرادیکه دچار دیابت مزمن، سرطان و بیماریهای مزمن ریوی هستند، با شدت بیشتری ظاهر میشوند .
برخی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از گسترش سندرم تنفسی خاورمیانه عبارتند از :
• اتخاذ اقدامات احتیاطی مناسب در مزارع، انبارها، طویله ها و مناطقی که در آن شتر وجود دارد.
• آگاه کردن افراد جامعه؛ بخصوص مسافران
• اجتناب از نوشیدن شیر خام
• پختن، پوست کندن و شستن محصولاتی که با ترشحات حیوانات در تماس هستند
• شستن دست پس از ارتباط با حیوانات
• اجتناب از تماس با حیوانات بیمار
سازمان بهداشت جهانی توصیه کرده است که برای جلوگیری از گسترش بیماری، مهمترین عامل آگاهی مسافرانیست که به کشورهای مشکوک به وجود ویروس مسافرت می کنند یا از آن باز گشته اند.