ممکن است برای شما عجیب باشد که یک ماده‌ غذایی، هم نقش یک لکه‌بر قوی را ایفا کند، هم به پوست و موی شما شادابی ببخشد، هم خطر برخی امراض و بیماری‌ها را از شما دور کند، هم برای باغچه و حیوان خانگی‌تان به کار بیاد و هم اثاثیه‌ خانه‌ را برق بیندازد.

حتما با شنیدن این حرف‌ها به فکر یک ماده‌ غذایی صنعتی افتادید که با افزودن انواع و اقسام مواد خوراکی و غیر خوراکی و افزودنی‌های مجاز و غیرمجاز توانسته یک تنه از پس این همه کار بربیاید.

اما باید گفت تمامی این خواص مفید و کارآمد در یک ماده‌ی طبیعی همه‌کاره جمع شده است!!

سرکه‌ سیب. خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد که آن را به یک ارتش یک نفره تبدیل کرده است که علاوه بر حفظ سلامتی و زیبایی بدن و تمیزی محیط اطراف‌مان، به شدت با امراض و ناپاکی‌ها می‌جنگد.

خواص سرکه سیب برای سلامتی

  • یکی از فواید سرکه سیب برای سلامتی،خاصیت ضد درد آن در مواقع دل‌درد است. وقتی دچار دل‌درد می‌شوید (به علت یبوست، غذای مسموم یا نفخ)، نوشیدن مخلوط سرکه‌ سیب و آب به درمان آن کمک می‌کند، چرا که این ماده دارای خواص ضدباکتری و ضد ویروسی است.
  • هر ورزشکاری نیاز به یک تسکین‌دهنده‌ قوی برای دردهای عضلانی دارد. برخی بر این باورند که به خاطر وجود استیک‌ اسید در سرکه‌ سیب، استفاده‌ی موضعی از آن می‌تواند دردهای عضلانی را آرام کند. اگرچه هنوز از نظر علمی ثابت نشده اما استفاده‌ از آن در هنگام وجود دردهای عضلانی خالی از فایده نیست.
  • چه خارش پوست شما به علت نیش پشه یا پیچک سمی باشد چه حساسیت به برگ یک گیاه خاص، سرکه‌ سیب می‌تواند این آثار دردناک و ناراحت‌کننده را از بین ببرد. مقداری از این سرکه را روی محل خارش بمالید و منتظر بمانید که سرکه‌ سیب کارش را انجام بدهد.
  • آمارها نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به دیابت در جهان حدود ۳۴۶ میلیون و در ایران حدود ۴ میلیون نفر است. با توجه به این عدد بزرگ، هر اقدام پیشگیرانه‌ی کوچک می‌تواند مفید باشد. یکی از فواید سرکه‌ سیب پیشگیری از دیابت است. تحقیقات نشان می‌دهند که خوردن سرکه‌ سیب به بهبود حساسیت انسولین (به خصوص در افرادی که در برابر انسولین مقاوم هستند) کمک می‌کند و می‌تواند از دیابت نوع ۲ پیشگیری کند یا حداقل آن را به تأخیر بیندازد.
  • آیا از گلودرد رنج می‌برید یا هیچ نشانه‌ای از بهبود آن نمی‌بینید؟ نگران نباشید، سرکه‌ سیب یک ماده‌ی کاملا طبیعی برای درمان گلودرد است. یک‌چهارم فنجان سرکه‌ سیب را با همین مقدار آب گرم ترکیب کنید و آن را قرقره کنید. این کار یک فضای اسیدی به وجود می‌آورد که میکروب‌های عامل سرماخوردگی را از گلوی شما می‌زُداید. یکی دیگر از این ترکیب‌ها، آب‌گرم، سرکه‌ سیب، فلفل قرمز و عسل است. این ترکیب را بنوشید.
  • هیچ‌چیزی خسته‌کننده‌تر و ناراحت‌کننده‌تر از گرفتگی بینی نیست. با سرکشیدن مخلوط آب و سرکه‌ سیب، سینوس‌های خود را پاک کنید و نفس راحت بکشید. همان‌طور که سرکه‌ سیب از فعالیت باکتری‌های رشددهنده‌ی میکروب‌های عامل گلودرد جلوگیری می‌کند، می‌توانید از رشد باکتری‌های سینوس‌های‌ خود جلوگیری نمایید. علاوه بر این، پتاسیم موجود در سرکه‌ سیب می‌تواند بلغم‌هایی که در بینی شما خانه کرده‌اند را کوچک کند و در نهایت سینوزیت شما را درمان کند.
  • از آنجا که همه‌ ما از رژیم‌های غذایی سم‌زُدا آگاهی داریم، اما افزودن یک یا دو قاشق سرکه‌ سیب به رژیم غذایی می‌تواند گردش خون غدد لنفاوی را بهبود ببخشد که همین به بالا رفتن ایمنی بدن کمک می‌کند.
  • نوشابه‌های انرژی‌زا را کنار بگذارید. اگر احساس خستگی می‌کنید، از یک ترکیب انرژی‌زای طبیعی استفاده کنید، ترکیبی شامل سرکه‌ سیب به علت وجود پتاسیم و آنزیم در آن. این مواد انرژی‌زا به شما نیروی وصف‌ناپذیری می‌بخشد. یکی از این ترکیب‌ها، مخلوط ۲ قاشق‌ سرکه‌ سیب به ازای ۲ فنجان آب است که برای شیرین کردن آن می‌توانید مقداری عسل به آن اضافه کنید.
  • خوردن یک قاشق چای‌خوری سرکه‌ سیب می‌تواند از ادامه‌ سکسکه جلوگیری کند. سرکه‌ سیب با تحریک بیش از حد عصب‌های گلو که عامل اسپاسم هستند مانع از انتقال پیام سکسکه می‌شود.
  • برای اثبات ارتباط میان سرکه‌ سیب و توانایی آن در پایین آوردن کلسترول، نیاز به تحقیقات بیشتر است اما در یک تحقیق در سال ۲۰۰۶ مشخص شد که استیک اسید موجود در سرکه‌ سیب موجب کاهش کلسترول‌های بد در بدن موش‌ها شد. همچنین، در یک تحقیق در ژاپن مشخص شد که مصرف روزانه ۱۵ میلی‌گرم سرکه‌ سیب، کلسترول موجود در بدن افراد شرکت‌کننده را کاهش داد.
  • قبل از مصرف غذا، به خصوص زمانی که می‌دانید با خوردن غذا دچار این مشکل می‌شوید، مقداری سرکه‌ سیب بخورید. یا از این روش سنتی نیز می‌توانید استفاده کنید: یک قاشق عسل و یک قاشق سرکه‌ سیب را با یک لیوان آب گرم ترکیب کنید و ۳۰ دقیقه پیش از غذا بنوشید.
  • سرکه‌ سیب می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. استیک اسید موجود در سرکه‌ سیب، اشتهای شما را پایین می‌آورد، متابولیسم (سوخت‌وساز) بدن را بالا می‌برد و میزان حفظ آب بدن را کاهش می‌دهد. دانشمندان نیز عقیده دارند که سرکه‌ سیب از هضم نشاسته در بدن جلوگیری می‌کند و همین باعث می‌شود که کالری بسیار کمتری وارد جریان خون شود.
  • چند قاشق سرکه‌ سیب می‌تواند به متعادل‌سازی میزان قند خون کمک کند و تحقیقات زیادی ارتباط این دو را اثبات کرده است. در تحقیقی بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که انسولین دریافت نمی‌کردند نشان داد که خوردن ۲ قاشق غذاخوری سرکه‌ سیب پیش از خواب منجر به کاهش سطح گلوکز بدن در روز می‌شود. در تحقیق دیگری در دانشگاه آریزونا مشخص شد در افراد مقاوم در برابر انسولین که پیش از خوردن غذای پُرکربوهیدرات، مخلوط سرکه‌ سیب و آب مصرف کرده‌اند، میزان قند خون پایین‌تر است. دانشمندان بر این باور هستند که اثر ضد قند خون اسید موجود در سرکه‌‌ سیب عامل اصلی این اتفاق است.
  • سرکه‌ سیب برای رگ‌های واریسی بسیار سودمند است زیرا میزان گردش خون را در دیواره‌ی رگ‌ها بالا می‌برد و به خاطر خاصیت ضدالتهابی خود، تورم رگ‌ها را کاهش می‌دهد. سرکه‌ سیب را با نارون‌کوهی ترکیب کنید و روی رگ‌های جریان‌دهنده‌ی خون بمالید. در عرض دو هفته شاهد آثار آن خواهید بود.
  • ترکیب ضدباکتریایی و ضد قارچی سرکه‌ سیب، آن را به یک ماده‌ی طبیعی فوق‌العاده برای درمان قارچ پوستی و پا تبدیل کرده است. هر روز دو بار این سرکه را روی نواحی قارچی بمالید. همچنین مخلوط روغن نارگیل و روغن پونه‌ کوهی برای از بین بردن قارچ بسیار مفید است.
  • یکی دیگر از خواص سرکه‌ سیب، درمان آلرژی فصلی است. سرکه‌ سیب مخاط را از بدن خارج می‌کند و به زهکشی لنفاوی کمک می‌کند. سرکه‌ سیب همچنین از سیستم ایمنی بدن پشتیبانی می‌کند و می‌تواند سینوس‌ها را پاک کند. برای درمان آلرژی، ۲ قاشق‌ غذاخوری را در یک لیوان آب حل کنید و روزانه ۳ بار میل کنید.
  • سرکه‌ سیب سرشار از استیک اسید است که به خودی خود دارای خاصیت اسیدی است اما در بدن بیشتر خاصیت قلیایی از خود نشان می‌دهد. متعادل‌سازی PH بدن می‌تواند خطر بیماری‌های مزمن مثل سرطان را کاهش دهد و به طور چشم‌گیری میزان انرژی را بالا ببرد.
  • از آنجا که سرکه‌ سیب به جذب کلسیم که یک ماده‌ی معدنی مهم در پیش‌گیری از پوکی استخوان است، کمک می‌کند، این ماده یکی از بهترین مواد غذایی برای کاهش خطر پوکی استخوان محسوب می‌شود. با نوشیدن سرکه‌ سیب در هر وعده‌ی غذایی، جذب مناسب کلسیم برای تقویت استخوان‌های خود را تضمین خواهید کرد.
  • با بالا رفتن سن علاوه بر بالا رفتن تجربه، علائم فیزیکی مثل چین و چروک پوست نیز نمایان می‌شود. آنتی‌اکسیدان موجود در سرکه‌ سیب می‌تواند از پیری زودرس جلوگیری کند و حتی به کاهش سرعت پیری نیز کمک کند. توانایی سرکه‌ سیب در حفظ تعادل بازی/ اسیدی در بدن نیز نقش مهمی در این خصوص ایفا می‌کند.
  • اگر تعداد رادیکال‌های آزاد بیشتر از حدی باشد که آنزیم‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها بتوانند آن را کنترل کنند، ممکن است باعث آسیب اُکسایشی (oxidative) به غشای سلولی، بافت‌ها، پروتئین‌ها و حتی DNA شود و همین امر منجر به ابتلا به بیماری‌هایی مثل زخم‌ معده، آمفیزم، التهاب مفاصل یا اختلالات سیستم ایمنی بدن می‌شود. در حقیقت، علت تقریبا هر بیماری که به ذهن‌تان می‌رسد می‌تواند از رادیکال‌های آزاد باشد.در حالی که از بین بردن کامل رادیکال‌های آزاد امکان‌پذیر نیست، اما می‌توان با خوردن آنتی‌اکسیدان‌هایی که مانع رادیکال‌های آزاد در آسیب به بدن می‌شوند، آثار آن را خنثی کرد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات مختلف و برخی مواد غذایی مثل سرکه‌ سیب موجب کاهش رادیکال‌های آزاد بدن می‌شوند.
  • فلور (flora) روده بخش بزرگی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل می‌دهد. بهبود شرایط رشد باکتری‌های مفید توسط سرکه‌ سیب می‌تواند به ارتقای ایمنی بدن کمک کند. مالیک اسید (جوهر سیب) موجود در سرکه‌ سیب یک اسید ضد ویروس قوی است و شاید یکی از دلایل اینکه افرادی که به صورت روزانه سرکه‌ سیب می‌خورند کمتر دچار سرماخوردگی می‌شوند همین باشد.علاوه بر این، گفته می‌شود که سرکه‌ سیب خام و تصفیه نشده برای سیستم لنفاوی بدن مفید است و می‌تواند به شست‌وشوی غدد لنفاوی و از بین بردن مخاط کمک کند. سرکه‌ سیب با گذشت زمان می‌تواند تراکم سینوس را بکاهد و میزان سرماخوردگی یا ابتلا به انواع آلرژی‌ها را پایین بیاورد.
  • سرکه‌ سیب، یک راهکار درمانی محبوب برای سرماخوردگی و سرفه است. یک قاشق چای‌خوری را با عسل و آب و گرم مخلوط کنید و بنوشید. اضافه کردن زنجبیل خرد شده به این ترکیب، اثر درمانی آن را بیشتر می‌کند.
  • پتاسیم موجود در سرکه‌ سیب می‌تواند برای تسکین دردهای آرتروز سودمند باشد زیرا از کلسیم‌سازی در مفاصل که عامل اصلی سفتی مفاصل است جلوگیری می‌کند.
  • روش درمان شوره سر، سرکه‌ سیب است. شستن سر با سرکه‌ سیب می‌تواند با تغییر PH پوست سر و در نتیجه توقف رشد مخمر یعنی عامل اصلی شوره، آن را از بین ببرد. همچنین با این کار می‌توانید از شر چربی و خارش سر خلاص شوید. یک یا دو قاشق غذاخوری را در یک لیوان آب مخلوط کنید و موهای خود را با آن بشویید. برای از بین بردن شوره، یک‌چهارم فنجان از سرکه‌ سیب را با یک‌چهارم فنجان آب ترکیب کنید و آن را در یک اسپری بریزید. ترکیب را به موهای خود اسپری کنید و پیش از شستن آن را یک ساعت به همان حالت بگذارید.
  • همیشه مبارزه با جوش صورت، کاری دشوار است و روش‌ها و مواد زیادی برای این کار وجود دارد. اما بدون شک سرکه‌ سیب یک از بین برنده جوش مطمئن است که می‌تواند باکتری‌های سطح پوست را از بین ببرد. از سرکه‌ سیب می‌توانید به صورت موضعی استفاده کنید یا آن را با آب رقیق کنید و روی صورت‌تان بمالید. کارشناسان سلامت پیشنهاد می‌کنند علاوه بر این سرکه‌ سیب را به صورت خوراکی مصرف کنید تا ناخالصی‌ها و سموم را از پوست خود بزدایید.
  • همان‌طور که سرکه‌ سیب می‌تواند هوای حمام را مطبوع کند، قادر است بوی بد را نیز از بدن دور نماید. برای از بین بردن باکتری‌های بدبو، مقداری از سرکه‌ سیب را به زیر بغل خود بمالید. نگران نباشید: بوی سرکه از بین خواهد رفت و در جمع سایرین بوی سالاد نخواهید داد!
  • بر خلاف اینکه فکر می‌کنیم فقط جادوگران زگیل دارند، باید گفت که زگیل برای هر کسی اتفاق می‌افتد. برای از بین بردن زگیل، از سرکه‌ سیب استفاده کنید. به این صورت که: یک گلوله‌ی پنبه را در سرکه‌ سیب بخیسانید و یک شب تا صبح روی محل زگیل بگذارید.
  • بعد از گزیدگی، کنده‌شدن و قرمز شدن پوست، چیزی بدتر از آفتاب سوختگی شدید نیست. اما راه چاره سرکه‌ سیب است. حدودا یک فنجان از این سرکه را با آب استحمام (وان حمام) خود مخلوط کنید و با این کار این سوختگی‌ها را تسکین بدهید.
  • معمولا کبودی‌ها چه بی‌خبر بیایند و چه با اطلاع قبلی، آثارشان تا مدتی باقی می‌ماند. اما راهکار چیست؟ برای از بین بردن آثار بنفش‌رنگ آن باید از سرکه‌ سیب استفاده کنید؛ خاصیت ضدالتهاب آن به حداقل کردن آثار آن کمک می‌کند.
  • یک کاربرد سرکه سیب برای سفیدی دندان‌ها است. گر می‌خواهید دندان‌های شما درخشندگی بیشتری داشته باشد، سرکه‌ سیب راهکار خوبی است. می‌توانید مقداری از آن را روی دندان‌های خود بمالید و سپس با آب بشویید. همچنین می‌توانید از آن به عنوان دهان‌شویه استفاده کنید ترکیب دوسوم آب و یک‌سوم سرکه‌ سیب را برای یک دقیقه در دهان خود قرقره کنید، اما حتما به یاد داشته باشید که صورت و دهان خود را خوب بشویید.
  • یکی از خجالت‌آورترین مشکلات بهداشتی بوی بد دهان است که می‌توان با سرکه‌ سیب از شر آن خلاص شد. اما چگونه؟ سرکه‌ سیب باکتری‌های به وجود‌ آورنده‌ بوی بد را می‌کشد. برای داشتن بوی خوش دهان، مقداری از آن را در دهان‌تان قرقره کنید یا یک قاشق چای‌خوری از آن را سر بکشید.
  • همان‌طور که سرکه‌ سیب می‌تواند با بوی بد بدن مبارزه کند، قادر است تا این کار را با بوی بد پا نیز انجام دهد و همه‌ی اینها به خاطر توانایی سرکه‌ سیب در متعادل‌سازی PH پوست است. با این کار، سرکه‌ سیب باکتری‌های تولید‌کننده‌ی بوی بد پا را از بین می‌برد. یک دستمال کاغذی را با مقداری سرکه‌ سیب بخیسانید و روی پاهای خود بمالید.
  • به پوست تراشیده‌ خود مقداری سرکه‌ سیب بمالید. سرکه‌ رقیق‌شده (نصف آب و نصف سرکه‌ سیب) به تسکین پوست شما کمک می‌کند. نگران نباشید، بوی این افترشیو طبیعی خیلی زود محو خواهد شد.
  • از سرکه‌ سیب می‌توان به عناون نرم‌کننده‌ و درخشان‌کننده‌ طبیعی مو نیز استفاده کرد. یک قاشق غذاخوری سرکه‌ سیب را با ۱ فنجان آب مخلوط کنید و پس از شستن سر با شامپو، سرتان را با این محلول نیز بشویید. برای گرفتن نتیجه‌ی بهتر، این کار را سه بار در هفته انجام دهید.
  • تخلخل مو، توانایی مو در جذب و حفظ رطوبت است. خاصیت اسیدی سرکه‌ سیب می‌تواند با بستن پوسته‌ی مو، تخلخل آن را بهبود دهد. در نتیجه، مو رطوبت بیشتری حفظ خواهد کرد.
  • سرکه‌ سیب سطح مو را صاف می‌کند و به شانه و بُرس این امکان را می‌دهد که به خوبی در موها حرکت کند.
  • خواص سرکه‌ سیب باعث جلوگیری از ریزش مو و تحریک رشد مو می‌شود.
  • با شستن موها با سرکه‌ سیب پس از شست‌وشوی سر با جوش شیرین، می‌توان تارهای موی درخشان‌تری داشت، فرخودگی مو را کاهش داد و پوسته‌ی مو را بست.
  • سرکه‌ سیب با دارا بودن خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی خود باعث درمان خشکی و خارش پوست سر می‌شود.
  • سرکه‌ سیب می‌تواند پوسته‌ی مو را هموار سازد و به این ترتیب از و شکستگی مو جلوگیری می‌کند.
  • اسپری‌ها و پاک‌کننده‌های دیگر را کنار بگذارید و به یک ضدعفونی‌کننده‌ی تازه روی بیاورید. با این حال، اگر برای تمیز کردن خانه‌ی خود از ترکیبات شیمیایی معمول استفاده می‌کنید، یک ماده‌ی غیرسمی و ضد باکتری را از دست داده‌اید. فقط مقداری سرکه‌ سیب را در آب حل کنید و در یک اسپری بریزید و از آن استفاده کنید.
  • یک کاربرد سرکه سیب در رفع بوهای تند و زننده است. اتاق‌های با بوی نامطبوع هیچ شانسی در برابر سرکه‌ سیب ندارند، شما می‌توانید هر بویی از غذای سوخته گرفته تا بوی ناه‌گرفته‌ی حمام را بزدایید. برای از بین بردن بوی سوختگی، مقداری سرکه‌ سیب در یک کاسه بریزید و در نزدیکی منبع بو قرار دهید. کاسه را تا زمان از بین رفتن بو در آنجا نگه دارید.
  • اگر باغچه‌ی شما به اندازه‌ی کافی زیبایی ندارد، باید از سرکه‌ سیب کمک بگیرید. از سرکه‌ سیب می‌توان هم به عنوان کود (به خصوص برای گیاهان دوست‌دار خواص اسیدی مثل بوته‌ی بلوبری و آزالیا) و هم ماده‌ی از بین برنده‌ی علف‌ هرز‌ استفاده کنید. سرکه‌ سیب را روی محل رشد علف‌های هرز بریزید تا از این طریق از رشد آنها جلوگیری کنید. ۳۰۰ میلی‌لیتر از سرکه‌ سیب (با مقدار اسید ۵ درصد) را با ۳۸ لیتر آب مخلوط کنید و به عنوان کود روی خاک باغچه بریزید. با این کار دیگر نیازی به آفت‌کُش‌های سمی نیست.
  • سرکه‌ سیب می‌تواند برای دور نگه داشتن حیوانات پشمالوی‌تان از کک‌ها به شما کمک کند. سرکه‌ سیب را با مقداری آب رقیق کنید و این محلول را روی پشم حیوان بمالید تا با رسیدن محلول به پوست، این آفات مزاحم را از بین ببرید (اما بهتر است قبل از این کار با دام‌ پزشک مشورت کنید).
  • نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که سرکه‌ سیب می‌تواند تعداد باکتری سالمونلای سبزیجات تازه را کاهش دهد که این کار به خصوص در ترکیب با آب‌لیمو اثر بیشتری نیز خواهد داشت. بسیاری از ترکیبات سرکه‌ سیب برای شستن میوه و سبزیجات خوب عمل می‌کنند. برخی از میوه‌ها و سبزیجات ارگانیک نیز هنوز مقداری سموم ضد آفت دارند و استفاده از سرکه‌ سیب بهترین روش برای شستن و زدودن این سموم از میوه و سبزیجات است.
  • برای درخشان کردن تلفن همراه، تبلت یا کامپیوتر و از بین بُردن جرم‌های روی آن، یک دستمال نم‌دار شده با سرکه‌ سیب را روی سطوح آنها بکشید.
  • برای تمیز کردن قیچی چسب‌ناک از آب استفاده نکنید، چرا که باعث زنگ زدن قیچی می‌شود. به جای آن، از سرکه‌ سیب بهره ببرید.
  • ابتدا جایی که موم شمع به آن چسبیده را با سشوار گرم کنید و با یک تکه‌ی پارچه، موم‌های ذوب شده را پاک کنید. سپس برای برداشتن باقی موم، از ترکیب یک به یک آب و سرکه‌ سیب استفاده کنید.
  • نصف فنجان جوش شیرین را با یک فنجان سرکه‌ سیب مخلوط کنید و آن را در راه‌آب‌ها بریزید. این روش مؤثرتر از شوینده‌های شیمیایی است.
  • برای زدودن کپک، از ترکیب یک به یک آب و سرکه‌ سیب استفاده کنید. اگر می‌خواهید این ترکیب بوی مطبوعی نیز داشته باشد، چند قطره عصاره‌ی اسطوخودوس یا اوکالیپتوس به آن اضافه کنید.
  • برای تمیز کردن مخزن ماشین لباس‌شویی، ۲ فنجان سرکه‌ سیب را در مخرن بریزید و ماشین لباس‌شویی را روشن کنید.
  • برای زدودن بوی کپک و روشنایی بیشتر رنگ لباس‌ها، یک فنجان سرکه‌ سیب به پودر شست‌وشوی لباس اضافه کنید.
  • بیش از حد شستن و چنگ زدن لباس، به بافت‌های آن آسیب می‌زند. برای از بین بُردن این لکه‌ها، یک ترکیب ۱۲ به ۱ از آب گرم و سرکه‌ سیب تهیه کنید و پیش از شستن لباس، آن را یک شب تا صبح در این ترکیب بگذارید.
  • یک اسپری را با نسبت ۳ به ۱ از آب و سرکه‌ سیب پُر کنید و روی چروک‌ها بزنید. سپس لباس را برای مدتی آویزان بگذارید تا خشک شود.
  • برای تمیز کردن مخزن اتو، در آن سرکه‌ سیب بریزید و برای ۱۰ دقیقه اتو را در حالت بخار قرار دهید. پس از آن، مخزن را خالی کنید و در آن آب بریزید و ۱۰ دقیقه به حالت بخار قرار دهید.
  • برای از بین بردن لکه از روی سینک‌های چینی، آن را با آب پُر کنید و ۲ فنجان سرکه‌ سیب به آن بیفزایید. سینک را به همین حالت به مدت ۲۰ دقیقه الی ۲ ساعت بسته به مقدار لکه‌ها بگذارید.
  • رای شستن قالی و از بین بردن بوی نامطبوع آن ضمن حفظ بافت قالی، از سرکه‌ سیب استفاده کنید. قالی‌های کهنه را پیش از جارو کردن با ترکیب آب و سرکه‌ سیب اسپری کنید و آن را به مدت یک ساعت در جایی قرار دهید.
  • نصف فنجان سرکه‌ سیب را با ۲ قاشق غذاخوری جوش شیرین مخلوط کنید. نقره را برای چند ساعت در این مخلوط قرار دهید و سپس تمیز کنید.
  • نمک و سرکه‌ سیب را به نسبت مساوی با هم مخلوط کنید و بر روی این سطوح بکشید تا لکه پاک شود. سپس با آب سرد بشویید و با یک حوله‌ خشک کنید.
  • با کشیدن یک دستمال آغشته به سرکه‌ سیب، می‌توان باکتری‌های موجود در سطح تخته را پاک کرد.
  • سرکه‌ سیب قوی می‌تواند کپک‌های موجود در لاستیک درب یخچال را از بین ببرد. همچنین برای پاک کردن کل یخچال، از ترکیب ۱ به ۱ آب و سرکه‌ سیب استفاده کنید.
  • برای ضدعفونی کردن ظروف شیشه‌ای، آنها را با یک مخلوط ۱ به ۱ سرکه‌ سیب و آب گرم همراه با کف صابون بشویید.
  • مخلوط ۲ به ۱ سرکه‌ سیب و آب را در قهوه‌ساز بریزید و آن را روشن کنید. برای اینکه قهوه‌تان طعم بهتری داشته باشد، این کار را هر ۲ یا ۳ ماه یک بار انجام دهید.
  • روی برچسب‌ها را با سرکه‌ سیب به خوبی بخیسانید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید. سپس برچسب را با یک کارد بکنید.
خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  سومین علت مرگ و میر در ایران

( برگرفته از مجله علمی پژوهشی تندرستی)

https://monajemi.ir/?p=30491

لطفا با ارسال نظرات خود ما را در پیشبرد اهداف مشایعت فرمایید.