گوگل ارث و گوگل مپ دو برنامه‌ کاربردی وب کاملاً جدا از هم هستند، اما با هدف کم و بیش مشابهی ساخته شده‌اند و آن جستجو در جهان است . در حالی که گوگل ارث می‌تواند شما را به تور مجازی‌ در مکان‌های مختلف و زیبای دنیا ببرد، گوگل مپ طراحی شده تا نیازهای مهم‌تر و کاربردی‌تر کاربران را برطرف کند. 

احتمالاً تعجب خواهید کرد اگر متوجه شوید که گوگل ارث ۴ سال زودتر از گوگل مپ به وجود آمده است. در واقع نه گوگل مپ و نه گوگل ارث حتی از اول توسط گوگل ساخته نشده‌اند، اما خب در حال حاضر گوگل صاحب آنهاست.

در سال ۲۰۰۵، گوگل یک کمپانی‌ به نام where2Technologies را خرید و محصول یا نقشه‌ مبتنی بر دسکتاپ آنها را تبدیل به اپلیکیشنی کرد که امروزه با نام گوگل مپ می‌شناسیم. گوگل ارث هم در ابتدا Earth View 3D یا نمایش ۳ بعدی زمین نامیده می‌شد و توسط  کمپانی‌ای به نام keyhole که زیر نظر سازمان سیا فعالیت می‌کرد ساخته شده بود که گوگل در سال ۲۰۰۴ اختیار آن را هم به‌دست گرفت.

  • گوگل مپ در برابر گوگل ارث

هم گوگل ارث و هم گوگل مپ تصاویر ماهواره‌ای مشابهی را نشان می‌دهند اما همچنان تفاوت‌های قابل توجهی میان این دو وجود دارد:

۱. گوگل مپ محلی‌تر است :

همانطور که ممکن است در جریان باشید گوگل مپ برای ویژگی‌هایی مانند نویگیشن (مسیریاب) یا دستورات صوتی، نمایش اطلاعات لحظه به لحظه‌ی ترافیک، برنامه‌ها ی سیتسم حمل و نقل و غیره مشهور است. بر اساس لوکیشن (موقعیت مکانی )شما، گوگل مپ می‌تواند رستوران‌های نزدیک، مکان‌های گردشگری، پمپ بنزین‌ها و غیره را به شما نشان بدهد.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  سواد اطلاعاتی

۲.می‌توانید لوکیشن خود را از طریق گوگل مپ به اشتراک بگذارید :

 آپدیت اخیر گوگل مپ به کاربران اجازه می‌دهد تا با استفاده از اسمارت فون خود بطور مداوم موقعیت خود را به اشتراک بگذارند. این بدین معناست که دوستتان می‌تواند مسیر حرکت شما را از طریق گوگل مپ دنبال کرده و پیش شما بیاید.

۳. گوگل مپ تاریخچه‌ لوکیشن شما را دنبال می‌کند :

گوگل تاریخچه‌ی لوکیشن(موقعیت مکانی) کاربران را ثبت و دنبال می‌کند و از آن برای قدرتمندتر کردن ویژگی‌ای به نام تایم لاین استفاده می‌کند. با روشن کردن گزینه‌ی Location History می‌توانید دیدگاهی دقیق نسبت به فعالیت‌های روزانه و مکان‌هایی که سر زده‌اید، مثلاً مکان‌هایی که در آن پیاده روی و رانندگی کرده و یا خرید کرده‌اید داشته باشید و حتی بعداً می‌توانید به این مکان‌ها به صورت دسته بندی شده دسترسی داشته باشید!

۴. به ماه و مریخ بروید:

گوگل مپ حتی به شما اجازه می‌دهد که پای بر دیگر اجرام آسمانی در منظومه‌ شمسی بگذارید! البته در حال حاضر لیستی که می‌توانید مشاهده کنید تنها شامل ماه و مریخ می‌شود . تنها مسئله‌ای که در این باره وجود دارد این است که تصاویر خیلی دقیق و با جزئیات نیستند اما به کاربران نسبت به سطوح و اسامی فضاهایی که برای بشر شناخته شده اند ایده و اطلاعاتی می‌دهد.

۵. گوگل ارث برای جست و جو گران و کاوشگران ساخته شده است:

در واقع گوگل ارث را می‌توان به عنوان زیرمجموعه‌ای از گوگل مپ که بیشتر بر مبنای تجربه است تا کاربرد در نظر گرفت. گزینه‌ جدیدی که به گوگل ارث اضافه شده Knowledge Cards  است و استفاده‌ی آن بدین شکل است که برای مکان‌هایی که به‌صورت مجازی از آنها بازدید می‌کنید با کلیک کردن بر روی این کارت‌ها به صفحه‌ی اختصاصی‌ای که به شرح و توضیح جزئیات بیشتر درباره‌ی آن مکان پرداخته هدایت می‌شوید.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  هوش مصنوعی و آینده برندینگ شرکت‌ها

آپدیت جدید گوگل ارث شامل ویژگی‌ای به نام Voyagerمی‌شود که شامل مکان‌های دستچین شده‌ای برای تور مجازی و به‌صورت استوری های مبتنی بر نقشه می‌شود. Voyager هم به نوبه‌ی خود قابلیتی جذاب است. قسمتی از Voyager، Earth View نام دارد که شامل تصاویری از چشم اندازهای تصادفی و رندوم در سراسر جهان و با کیفیتی بسیار عالی می‌شود.

۶. گوگل ارث دکمه‌ی I’m Feeling Lucky یا همان «یا بخت یا اقبال» دارد:

گوگل ارث هم اکنون حاوی دکمه‌ی I’m Feeling Lucky که پیش از این در صفحه‌ جستجوگر گوگل هم دیده بودیم می‌شود. کلیک کردن بر روی این دکمه شما را به مکان‌های رندوم و تصادفی‌ای در سراسر جهان می‌برد. برای بعضی مکان‌ها همانطور که پیش‌تر اشاره شد گوگل ارث دارای Information cards یا کارت‌های اطلاعات است که با کلیک کردن روی آن به صفحه‌ی اختصاصی‌ای که درآن توضیحات بیشتری درباره‌ آن مکان وجود دارد هدایت می‌شوید.

گوگل ارث می‌تواند موقعیت شما را با استفاده از جی پی اس گوشی یا آدرس آی پی کامپیوتر شناسایی و ردیابی کند. هرچند برعکس گوگل مپ، تاریخچه‌ی مکان‌هایی که بازدید می‌کنید را نگه نمی‌دارد اما می‌توانید با بوک مارک کردن لوکیشن هایی که بازدید می‌کنید در قسمت My places آنها را بر روی دستگاه خود ذخیره کنید و می‌توانید هر وقت که خواستید از آنها به‌صورت فایل‌های KMZ یا KML خروجی بگیرید.

چرا از گوگل ارث استفاده کنیم وقتی گوگل مپ هست؟

تمام نکته‌ مثبت گوگل ارث در این خلاصه می‌شود که می‌توانید مکان‌های مخالف را به‌صورت مجازی و ۳ بعدی مشاهده کنید. گوگل ارث شاید از نظر تعداد و کیفیت ویژگی‌ها از گوگل مپ پایین‌تر باشد اما خب اهداف وجودی خاص خودش را دارد. همچنین گوگل تغییرات چشم گیری را از نظر اضافه کردن ویژگی‌هایی مانند Voyager  در گوگل ارث ایجاد کرده است.

خواندن این مطلب پیشنهاد می شود :  هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی

https://monajemi.ir/?p=29433

لطفا با ارسال نظرات خود ما را در پیشبرد اهداف مشایعت فرمایید.