کشور سوئد که به عنوان کشور پیشرو در کاهش آثار منفی زیست محیطی و به کارگیری روشهای گوناگون کاهش آلایندهها شناخته می شود، اخیرا برای تولید انرژی دست به خرید زباله زدهاست.این اقدام که ازمدتی پیش با تبدیل زبالهها به نیروی برق در سطح ملی آغاز شد، درهمان مرحله نخست دو مشکل بزرگ را برای این کشور حل کرد. نخستین مشکل خلاص شدن از شر زبالهها بود، پیش از این که به تودهای انبوه مبدل شوند؛ و دیگر، مشکل تامین نیروی برق بدون سوزاندن هرگونه سوخت مخرب و آلاینده فسیلی است.
آژانس حفاظت از محیط زیست سوئد گزارش داده که این کشور هم اکنون در ادامه سیاستهای تولید انرژی پاک، نیازمند زبالههای بیشتر است و از این رو شروع به واردات زباله کردهاست. این اقدامات با واردات ۸۸۱ هزار تن زباله از کشور همسایه نروژ آغاز شدهاست.
به نظر میرسد این ایده ابتکاری برای همه کشورها و همه افراد مفید و کارا باشد. سوئد بیشتر نیروی برق مورد نیازخود را در بخش مصرف خانگی و تجار، از طریق تبدیل زباله به برق تامین میکند و تاکنون برای این بخش نیز سرمایه گذاری کلانی کردهاست.
آژانس حفاظت از محیط زیست سوئد گزارش داده که این کشور در ادامه سیاستهای تولید انرژی پاک، نیازمند زبالههای بیشتر است و از این رو شروع به واردات زباله کرده است. این اقدام با واردات ۸۸۱ هزار تن زباله از کشور همسایه، نروژ آغاز شده است.
این کشور به یمن اجرای این سیاست ها دربهره گیری از روشها و فناوریهای مدرن سبز، برخلاف بیشتر کشورهای جهان نیاز به محل و فضایی برای دفن زباله ندارد و تنها خاکستر به جا مانده از زبالههاست که درمقایسه با فضای مورد نیاز برای دفن زباله های معمولی، درفضایی بسیار ناچیز ، قابل دفن است.
همچنین دیگر نیازی به حفاری یا ایجاد تاسیسات گسترده آبی یا سوختی برای تولید انرژی برق، دراین کشور بسیار سردسیر نیست. درکنار همه اینها رها شدن از مشکل آلودگی هوا ناشی از سوخت فسیلی برای تولید انرژی وکاهش آلودگی هوا است که سوئد از آن رها شده است.
انتشار این اخبار درباره فناوریهای نوین زیستی برای تولید برق، یادآور انبوه زبالههای انباشته شده در اقیانوس آرام است. جزیرهای رو به رشد از انبوه زبالهها که به یمن فعالیتهای گسترده انسانی در منطقه، در حدود ۱۰۰۰ مایلی شمال هاوایی روبه گسترش و درچرخش مداوم است.
درسال ۲۰۰۹ یک گروه از متخصصان محیط زیست و متخصصان مدیریت زباله برای غلبه بر بحران زبالههای جهانی دراین منطقه، تلاشهایی را آغاز کردند . تلاش برای رهایی از انبوه زبالههایی که محوطههای وسیعی از شمال اقیانوس آرام را به یک منطقه اکولوژیکی مرده بدل کردهاست.
این گروه ها، تلاش گسترده ای را برای مدیریت این زبالهها آغاز کردند و ازجمله طرحی نیز برای تبدیل زبالهها به انرژی ارائه شد اما با توجه به تولید لحظه به لحظه زباله که بی وقفه به انبوه زبالههای قدیمیتر در این مکان ناآرام دریایی میافزاید ، این طرح نتوانست موفقیت چندانی بیابد.
طرح تبدیل زباله به انرژی هرچند در کشورهایی چون امریکا هنوز به طور جدی به اجرا درنیامده اما به طورپراکنده ولی گستردهای رو به توسعه است. به طوری که کشور مونتگومری و برخی ایالتهای امریکا همانند مریلند دارای طرحهای زباله سوز برای تبدیل به انرژی هستند.
شهری در می سی سی پی که انباشته از زبالههای کشاورزی است، در نظر دارد که از اواخر امسال زبالههای محلی خود را به سوخت مایع تبدیل کند.
( اگر بشود زباله هایمان را به این کشور صادر کنیم چه شود !!)
( با تشکر از سرکار خانم اسدنیا برای ازایه مطلب فوق )